latinica  ћирилица
25/12/2023 |  16:19 ⇒ 19:57 | Autor: RTRS

Miroslav Ilić podržao akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" (VIDEO)

Pjevač Miroslav Ilić ocijenio je da je izuzetno značajna humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima" čiji je cilj da se pomogne onima kojima je to neophodno i pozvao građane da se uključe u ovu akciju.
"S ljubavlju hrabrim srcima" - Foto: Ustupljena fotografija
"S ljubavlju hrabrim srcima"Foto: Ustupljena fotografija

- Poštovani građani Banjaluke i Republike Srpske pozivam vas da podržite humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima". To možete uraditi i pozivom na broj telefona 1411 - rekao je Ilić.

On je podsjetio da će u okviru ove humanitarne akcije biti održan koncert na platou ispred zgrade RTRS-a.

Četrnaesto donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima" pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika biće održano u Banjaluci 28. decembra s ciljem prikupljanja sredstava za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija.

Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske iskazao je potrebu za uspostavljanjem registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija hematopoeze Republike Srpske, odnosno, osnivanje laboratorije za HLA tipizaciju tkiva pri Zavodu za transfuzijsku medicinu Srpske.

Osnivanjem laboratorije pri ovom zavodu, te uspostavljanjem registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija, građanima Srpske koji su oboljeli od bolesti koje ugrožavaju život kao što su leukemija, aplastična anemija, imune deficijencije, urođeni poremećaji metabolizma i druge, biće omogućeno da se pretraživanjem baza vlastitog i svjetskog registra pronađu nesrodni davaoci koji bi bili podudarni sa primaocem.

Pozivom na "M:tel" humanitarni broj 1411, koji će biti aktivan do kraja decembra, donira se jedna konvertibilna marka.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je kod Poštanske štedionice Banjaluka račun posebnih namjena 571-010-00002700-15, kao i devizni račun IBAN BA:395710070400006774 /partija: 0070400000067/.