latinica  ћирилица
18/04/2022 |  14:36 ⇒ 19/04/2022 | 12:42 | Autor: RTRS

Stanivuković protiv skupa BORS-a; Najavio sastanak sa Šmitom (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković neće podržati ni učestvovati u velikom narodnom skupu "Sloboda" koji organizuje BORS jer, kako je rekao, ima drugih obaveza, ali je ipak pronašao vremena da se odazove sastanku sa Kristijanom Šmitom.
Draško Stanivuković - Foto: RTRS
Draško StanivukovićFoto: RTRS

- Moj stav je da sam protiv toga. Dao sam svoje političko mišljenje - rekao je Stanivuković, navodeći da ga je kontaktirao Šmit kako bi dogovorili sastanak u Banjaluci sljedeće sedmice.

Dodao je da je iskazao otvorenost za razgovor sa Šmitom.

- Smatram da je dobro da taj sastanak bude u Banjaluci, da se iz Banjaluke čuje jasan stav i mišljenje. Mi ne treba da bježimo od problema već da im idemo u susret - rekao je Stanivuković.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u banjalučkoj Skupštini Dragoslav Topić rekao je da gradonačelnik Banjaluke ne bi trebalo da se sastaje sa Šmitom koji nema legitimitet.

- Gradonačelnik koji je dobio legitimitet od građana nema pravo da se sastaje sa Šmitom koji nije izabran na legitiman način. Nadam se da će i on promijeniti mišljenje. Mislim da Šmit nije dobrodošao u Banjaluku jer znamo kako je izabran - rekao je on.

Kada je riječ o skupu "Sloboda", Topić je naveo da je Stanivuković rekao da ima obaveza i da neće prisustvovati skupu za opstanak Republike Srpske, ali da to nije opravdanje za nedolazak.

- Јa sam takođe imao najavljene obaveze za srijedu u 17.00, ali ću sve naravno odgoditi i sa svojom porodicom doći na Trg Krajine - istakao je Topić.