latinica  ћирилица
20/04/2022 |  16:19 ⇒ 19:33 | Autor: RTRS

Održan narodni skup "Sloboda"; Na Trgu Krajine preko 20.000 građana (FOTO/VIDEO)

Na Trgu Krajine u Banjaluci održan je narodni skup "Sloboda", gdje je prisustvovalo, prema prvim procjenama, preko 20.000 građana.
Narodni skup - Foto: RTRS
Narodni skupFoto: RTRS

19.32 - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su u Banjaluci vršili obezbjeđenje javnog skupa pod nazivom "Sloboda", koji je protekao bez incidenata, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

19.12 - Narod Republike Srpske jasno je poručio na skupu "Sloboda" da je jedinstvo neophodno, istakla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

18.47 - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH rekao je da mu je drago jer je prisustvovao veličanstvenom skupu, kao što je ovaj koji je organizovala Boračka organizacija Republike Srpske.

18.49 - Sloboda je naša nasušna potreba, poručio je na narodnom skupu "Sloboda", Aleksandar Savić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske.

18.22 - Poruka i onima koji nas uvjeravaju da smo svi ovdje natjerani, a svi znamo da nismo, jer branimo samo ono što volimo, a to je Republika Srpska, rekao je na narodnom skupu "Sloboda" Radomir Lukić, profesor prava.

18.08 - Međunarodna zajednica je otimanjem imovine i zemljišta Republici Srpskoj prešla je "crvenu liniju", i to vodi destabilizaciji cijelog regiona, ne samo BiH, rekao je Milan Јolović, ratni komandant "Vukova sa Drine".

18.00 - Borci su stvorili Republiku Srpsku u krvi, a mi je moramo čuvati i ostaviti našim pokolenjima, izjavio je predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida Boračke organizacije Republike Srpske Marko Milošević na narodnom skupu "Sloboda" na Trgu Krajine u Banjaluci.

17.50 - Penzioneri Srpske čine jednu četvrtinu ukupnog stanovništva Republike Srpske, a i imamo veliki udio u Otadžbinskom ratu i uvijek smo bili u odbrani vitalnih interesa Republike Srpske, to vam poručuje 120.000 boraca penzionera, rekao je Slobodan Brdar, inicijator skupa ispred prijedorske regije.

17.35 - U Banjaluci je u toku narodni skup "Sloboda" kojem prisustvuje, prema podacima policije, oko 18.000 građana.

17.34 - Narodnom skupu prisustvuju zvaničnici Srpske

Zvaničnici Srpske (Foto: RTRS)

Skupu prisustvuju srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavjući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija, predsjednik Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske, predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić, predstavnici organizacije proisteklih iz odbrambeno- otadžbinskog rata, te direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić.

17.21 - Počeo je skup "Sloboda".

16.35 - Nosović: Važno jedinstvo građana; Moramo sačuvati dostojanstvo

16.30 - Trga Krajine prepun građana koji su došli da podrže narodni skup "Sloboda"

-------------------------------------------------------------------------------

Skup možete pratiti na RTRS, našem portalu i Јutjub kanalu.

U toku su posljednje pripreme za skup koji organizuje Boračka organizacija Republike Srpske s ciljem očuvanja odluka koje donose institucije Srpske i koje ni u kom slučaju ne smiju biti derogirane, jer su u skladu sa Ustavom i Dejtonskim sporazumom.

Trg Krajine - Narodni skup "Sloboda" (Foto: RTRS)

 

Podsjećamo, povod ovog velikog narodnog okupljanja je posljednja odluka Karistijana Šmita koji pokušava da ospori imovinu Republike Srpske.

Trg Krajine - Narodni skup "Sloboda" (Foto: RTRS)

Njemački diplomata Kristijan Šmit 12. aprila rekao je da je "obustavio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti".

Riječ je o zakonu koji je Narodna skupština Republike Srpske usvojila 10. februara i koji je, u međuvremenu, stupio na snagu.

Povezane vijesti:

Autobusi iz Bijeljine krenuli na skup u Banjaluci (VIDEO)