latinica  ћирилица
25/08/2023 |  13:03 ⇒ 04/09/2023 | 11:21 | Autor: RTRS

Pola vijeka Igokee: U Srpskoj velikani evropske košarke; Prenosi na RTRS

Košarkaški klub Igokea će od 6. do 10. septembra biti domaćin košarkaškog spektakla na kojem će nastupiti renomirana imena poput Partizana, CSKA, Galatasaraja, Turk Telekoma i Hapoela iz Јerusalima.
Internacionalni košarkaški turnir (Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja) -
Internacionalni košarkaški turnir (Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Igor Dodik, generalni menadžer KK Igokea izjavio je da će se košarkaški turnir, koji se održava povodom 50 godina postojanja kluba, igrati u Laktašima, kao i na teniskom kompleksu u Banjaluci, na kojem je u aprilu igran Srpska open.

- Mogu da kažem da sam prezadovoljan, s obzirom na učesnike koji će da dođu i timove koji će da budu tih dana u Banjaluci. Dolazi CSKA, Partizan, Turk Telekom, Hapoel i Galatasaraj. Ideja je bila da budu formirane dvije grupe, po tri tima. Da odigra svako sa svakim. Otvaranje turnira je 6. septembra. Ideja je da otvaranje bude na mjestu gdje se igrao Srpska open - rekao je Dodik.

On je dodao da je plan da se turnir otvori sa utakmicom Igokee i moskovskog CSKA u 20 časova.

- Svaki dan nas očekuju dvije utakmice. Ideja je da prva utakmica bude u 17, a druga od 20 časova, u zavisnosti od vremenskih prilika. Mnogi učesnici koji su prihvatili da igraju, su se iznenadili da će se igrati na otvorenom. Tu nemamo nikakvih problema - naveo je Dodik.

Košarkaši spektakl mogao bi da posjeti i najbolji košarkaš svijeta Nikola Јokić.

- Naravno da smo ga pozvali i njegov dolazak bi bio prava senzacija. Svjestan sam da ima mnogo obaveza i još uvijek čekamo odgovor - istakao je generalni menadžer Igokee.

Ulaznice za ovaj košarkaški spektakl puštaju se u prodaju 1. septembra. Dnevna karta će koštati 20 KM.

Radio-televizija Republike Srpske prenosiće mečeve ovog turnira.