latinica  ћирилица
07/09/2023 |  07:08 ⇒ 17:01 | Autor: RTRS

Internacionalni košarkaški turnir: Hapoel sa Turk Telekomom, Igokea protiv Galatasaraja (Prenos na RTRS)

Na Internacionalnom košarkaškom turniru povodom 50 godina postojanja KK Igokea danas su na programu dva meča.
Košarkaški turnir (Foto: BC Igokea) -
Košarkaški turnir (Foto: BC Igokea)

U 16.50 časova igraju Hapoel i Turk Telekom, a od 20.00 časova Igokea protiv Galatasaraja.

Iskusni krilni centar i nekadašnji kapiten CSKA Nikita Kurbanov, nakon sinoćnje utakmice protiv Igokee, u superlativu je govorio o organizaciji turnira na otvorenom u Banjaluci i Laktašima.

Centar Košarkaškog kluba Igokea i crnogorski reprezentativac Zoran Nikolić izuzetno je zadovoljan jačinom i organizacijom turnira na otvorenom, koji se od 6. do 10. septembra igra u Banjaluci i Laktašima, povodom pola vijeka postojanja tima iz Aleksandrovca.

Trener košarkaša CSKA iz Moskve Emil Rajković, komentarišući sinoćni meč između svoje ekipe i Igokee, rekao je da je za konačan rezultat utakmice presudilo to što je moskovska ekipa iskoristila odsustvo nekolicine prvotimaca, prije svega plejmejkera Stefana Mudija.

Trener Košarkaškog kluba Igokea Vladimir Јovanović rekao je da je Internacionalni košarkaški turnir povodom pola vijeka postojanja kluba iz Aleksandrovca veliki događaj za Srpsku ali i za Igokeu.

Bivši NBA igrač i proslavljeni srpski košarkaš Nenad Krstić prisutvovao je sinoć prvom meču Internacionalnog košarkaškog turnira između Igokee i CSKA.

- Prije svega, drago mi je da sam ovdje povodom jubileja koji je jako značajan, a to je 50 godina Igokee. Na našim prostorima, to je dosta značajan jubilej za jedan takav klub. Čast je da sam ovdje i da svojim prisustvom mogu da uveličam ovaj turnir - rekao je Krstić.

Košarkaš Galatasaraja i kapiten reprezentacije BiH Miralem Halilović rekao je za RTRS da je fantastičan osjećaj biti dio ovako jakog turnira.

- Imamo odlične timove, igrače i trenere - istakao je Halilović.

Naglasio je da Galatasaraj spreman za sljedeću sezonu.

- Pojačali smo se. Turska liga je jaka i biće velika borba za plej-of - istakao je Halilović.

Košarkaški spekatkl u Banjaluci i Laktašima nudi sadržaje i za najmlađe

Sve mečeve pratite na programu RTRS-a.

U Banjaluci je sinoć otvoren Internacionalni košarkaški turnir povodom obilježavanja 50 godina košarkaškog kluba Igokea.

U prvoj utakmici moskovski CSKA bio je bolji od domaćina turnira, rezultatom 82:66.

Pored Igokee i CSKA iz Moskve na turniru nastupaju još Partizan, Galatasaraj, Turk Telekom i Hapoel iz Јerusalima, a smotra traje do 10. septembra.