latinica  ћирилица
10/09/2023 |  20:50 ⇒ 11/09/2023 | 07:42 | Autor: RTRS

Partizanu trofej u Banjaluci; U velikom finalu pao CSKA (FOTO)

Fantastičnih pet dana Internacionalnog košarkaškog turnira, kojim je KK Igokea obilježila 50 godina postojanja, svečano i spektakularno je završeno uzbudljivom utakmicom moskovskog CSKA i beogradskog Partizan Mocartbeta.
Košarkaši Partizana (Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja) -
Košarkaši Partizana (Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Tutulu pobjednika kući nosi Partizan Mocartbet, koji je slavio (74:54). Po četvrtinama je bilo: 20:19, 13:7, 22:17, 19:11.

Pobjedničkom timu pehar je uručio Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

- Ponosni smo i srećni što je veliki jubilej Igokea m:tel proslavljen u duhu najbolje košarke. Ovaj jedinstveni sportski događaj postavio je ozbiljne standarde, u Laktaše i Banjaluku doveo hiljade posjetioca iz cijelog regiona i Evrope, ali i na poseban način pokazao da je košarkaški klub Igokea m:tel nakon 50 godina izazovnog rada, truda i postojanja jedan od najboljih promotera Republike Srpske u cijelom svijetu - poručio je Dodik.

Pobjednički pehar košarkašima Partizana uručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, a nakon toga je uslijedio fantastičan vatromet, s kojim je spuštena zavjesa na ovu smotru.

Vodili su izabranici trenera Željka Obradovića tokom svih 40 minuta, i ovaj turnir završavaju sa maksimalnim učinkom, od tri pobjede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Alen Smailagić i Danilo Anđušić sa po 13 poena, dok je novajlija Pi DŽej Doužer ubacio 10 poena.

Podsjećamo, do finala ove dvije ekipe došle su poslije dvije pobjede. "Crno-bijeli" su bili bolji od Hapoela i Turk Telekoma, dok je CSKA savladao Igokeu i Galatasaraj.

Finalni meč igrao se u fantastičnom ambijentu pred gotovo punim tribinama Nacionalnog teniskog kompleksa u Banjaluci.

Utakmici je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je bio redovan gost na svim mečevima ovog kvalitetnog turnira, koji je okupio krem evropske košarke u Banjaluci i Laktašima proteklih pet dana, a finalni duel pratio u društvu ambasadora Ruske Federacije u BiH Igora Kalabuhova i predsjednika NSRS Nenada Stevandića.

Milorad Dodik na Internacionalnom košarkaškom turniru (Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Dodik - Kalabuhov (Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja)

Nešto ranije, košarkaši Galatasaraja osvojili su treće mjesto, posšto su savladali Hapoel (99:89), koji je turnir završio na četvrtom mjestu. 

Turk Telekom osvojio je peto mjesto pobjedom nad ekipom Igokee rezultatom 69:64.