latinica  ћирилица
03/05/2024 |  11:49 ⇒ 12:20 | Autor: B92

Medvedev upitan u Rimu zbog povrede

Ruski teniser Danil Medvedev doživio je povredu usred meča četvrtfinala Mastersa u Madridu, zbog čega je morao da preda Јiržiju Lehečki.
Danil Medvedev (foto: EPA-EFE/DANIEL GONZALEZ) -
Danil Medvedev (foto: EPA-EFE/DANIEL GONZALEZ)

Ispali su Karlos Alkaras i Јanik Siner, koji je takođe odustao zbog povrede, te se Medvedevu "otvorilo" da proba i osvoji sedmi Masters u karijeri.

Ispriječila se povreda noge, zbog čega je morao da okonča prije vremena meč sa Čehom koji je poveo u setovima (6:4).

- Moja noga je odbila da radi. Bol sam osjetio u trenutku kada sam riternirao. On je igrao servis-volej, skratio loptu, a ja sam krenuo naprijed. Pokušao sam da ubrzam, ali sam odjednom osjetio kako mi je kuk blokirao. Nisam mogao da sprintam, kao kada osjetiš grč ili distorziju. Ni sam ne znam šta je tačno od ovo dvoje - rekao je Medvedev.

- Povrede su dio sporta. Što bolje igraš, više pobjeđuješ i više igraš i veći je rizik od povreda. Promjena podloga je česta. Ako igraš završnicu Majamija, imaš samo nekoliko dana za adaptaciju na šljaku u Monte Karlu - kažeRus.

Upitan je i njegov nastup na Mastersu u Rimu gdje brani titulu.

- Nema dileme da je moje učeše tamo pod znakom pitanja. Moram da odem na pregled i da pričam sa mojim trenerima. Bilo bi fenomenalno da igram u Rimu poslije prošlogodišnjeg trijumfa, ali prvo moram da vidim stanje sa povredom - iskren je ruski teniser.