latinica  ћирилица
03/05/2024 |  12:20 | Autor: Agencije

Da li će iko u potpunosti zdrav na Rolan Garos?

Nevjerovatna situacija dogodila se ove sedmice u teniskom svijetu u Madridu, gdje su na Mastersu igrala trojice od četvorice najboljih tenisera svijeta.
Rolan Garos - Foto: RTRS
Rolan GarosFoto: RTRS

Sva trojica (Karlos Alkaras, Јanik Siner i Danil Medvedev) su isto doživjeli - povrede i ispadanje u četvrtfinalu.

Alkaras je došao rovit sa problemima sa desnom podlakticom (zbog čega na njoj nosi steznik), koja je imala sigurno udjela u porazu od Andreja Rubljova za ulaz među četvoricu najboljih.

- Gledajte, jedan dan pred početak nisam ni znao da li ću moći da se takmičim. Gotovo nedjelju dana je prošlo, a da nisam udarao forhende. Moj prvi trening sa forhendima je bio protiv Medvedeva, 24 časa od kako sam započeo učešće. Ne volim da gubim, ali smatram da je ova nedjelja bila pozitivna, jer sam odigrao četiri meča pod jakim intezitetom. Ni moj tim ni ja nismo mislili da ćemo stići do četvrtfinala, tako da je sada vrijeme za trening kako bih se vratio u normalno stanje što prije - rekao je Alkaras poslije tog meča.

Siner i Medvedev su svoje mečeve predali. Siner nije ni želio da izađe na teren protiv Feliksa Ožea-Alijasima zbog problema sa desnim kukom.

- Veoma mi je žao što sam morao da se povučem pred naredni meč u Madridu. Kuk me je mučio prethodnih nedjelja i postepeno je bilo sve bolnije. Poslušao sam savjet doktora. Odlučili smo da ne igram dalje i pogoršam situaciju - napisao je Siner na mreži Iks, poslije vijesti o predaji.

Medvedev je predao Јiržiju Lehečki zbog povrede noge nakon što je Čeh osvojio prvi set.

- Moja noga je odbila da radi. Bol sam osjetio u trenutku kada sam riternirao. On je igrao servis-volej, skratio loptu, a ja sam krenuo naprijed. Pokušao sam da ubrzam, ali sam odjednom osjetio kako mi je kuk blokirao. Nisam mogao da sprintam, kao kada osjetiš grč ili distorziju. Ni sam ne znam šta je tačno od ovo dvoje - rekao je Medvedev.

Kada se govori u kontektsu predstojećeg Rolan Garosa, vrijedi napomenuti i da je najbolji teniser u istoriji tog Grend slema i dalje rovit. Rafa Nadal jeste u Madridu zaigrao najbolji tenis od povratka, ali je poražen od Lehečke.

Čak i kad nisu povrede ili oporavak od povreda, ne blistaju igrači iz Top 5 na šljaci. U tu grupu spada Aleksander Zverev.

Nije se ni Novak Đoković proslavio u Monte Karlu, ali je barem zdrav i spreman za Masters u Rimu.

Turnir u šljaci u italijanskoj prestonici je njegov najuspješniji sa čak šest titula. Počinje 8. maja i trajaće do 19. maja.