latinica  ћирилица
06/05/2024 |  11:44 | Autor: SRNA

Bosnić: Tragično da Hrvati svoje postojanje baziraju na mržnji prema Srbima

Predsjednik Pokreta Srba Krajišnika Mile Bosnić izjavio je Srni da stravična slika sa splitskog "Poljuda", gdje je oko 20.000 mladih hrvatskih navijača u javnom prenosu pokazalo koliko mrze Srbe i sve srpsko, potvrda da oni svoje postojanje baziraju upravo na toj mržnji prema Srbima, što je za njih kao narod tragično.
Mile Bosnić - Foto: RTRS
Mile BosnićFoto: RTRS

- Mislim da će morati tu mržnju da plate sami jer nas sad tamo i nema. To je stravično. Posrijedi je jedan istorijski kompleks - rekao je Bosnić.

Bosnić je naveo da su mladi Hrvati kroz kućno vaspitanje, obrazovni sistem i vjersku nastavu naučeni na to da su oni bili "žrtve domovinskog rata" i da "vode borbu za oslobođenje od zla od nekih `genocidnih` ljudi – Srba, koji su to okupirali", a da ih niko ne uči šta se stvarno desilo na tom području tokom 20. vijeka.

- Ubijedili su ih i niko uopšte ne spominje da su upravo Hrvati počinili genocid nad Srbima i da su etnički očistili Hrvatsku. Ne mogu da vjerujem da neko ko ima 20 godina može da veliča ubijanje, pijenje krvi, kuvanje u loncu. Oni su naučeni da se tamo desilo nešto drugo. Da su Srbi to njima radili i da im to treba vratiti i otjerati i one što su preostali - rekao je Bosnić.

On je naveo da stoga i ne čudi što je upravo Hrvatska jedan od kosponzora razolucije o Srebrenici.

- Јasno je da hoće da nas proglase "genocidnim" i kao takvim i "divljacima" nam zatvore svaku šansu da uđemo u EU. Sve vrijeme je laž da žele da nas prime - smatra Bosnić.

Јučerašnja utakmica "Hajduka" i "Varaždina" u Splitu obilježena je skandiranjem i gestom navijača splitskog kluba usmjerenim protiv Srbije, koji su na tribinama postavili transparent posvećen 29 godina od zloglasne hrvatske akcije "Bljesak" uz poruku: "Pod tmurnim nebom Hrvatske zasjao je Bljesak slobode".

Cijelu koreografiju popunili su stihovi pjesama: "Kiša pada, Srbija propada. Vjetar piri, Hrvatska se širi", kao i "Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina".