latinica  ћирилица
07/05/2024 |  18:08 ⇒ 18:09 | Autor: SRNA

Forto: Izmjene Izbornog zakona BiH usvajati nakon izbora

Ministar transporta komunikacija u Savjetu minstara Edin Forto rekao je danas da u Savjetu ministara nema saglasnosti o izmjenama Izbornog zakona BiH čije usvajanje bi trebalo ostaviti nakon lokalnih izbora.
Edin Forto - Foto: RTRS
Edin FortoFoto: RTRS

Forto je rekao da su propuštene sve prilike za njihovo donošenje i da izmjene koji je nametnuo Kristijan Šmit ne treba dirati.

On je naveo da su na današnjoj sjednici Savjeta ministara usvojene tačke dnevnog reda oko kojih je postojala saglasnost, a da su skinute one oko kojih nije bilo saglasnosti.

- Oko Izbornog zakona BiH nema saglasnosti, zato nije bio na dnevnom redu i zato nije usvojen - rekao je Forto novinarima nakon sjednice Savjeta ministara.

On je naveo da je bilo puno prilika da se donesu integralno izmjene Izbornog zakona BiH ili novi zakon.

Forto je rekao da u resoru komunikacija i transporta ima neraspoređeno više od 50 miliona KM, a riječ je o sredstvima koja su uglavnom viškovi prihoda nad rashodima ostvareni u Regulatornoj agenciji za komunikacije /RAK/ BiH.

On je dodao da se zalaže da ta sredstva budu utrošena za jačanje institucija na nivou BiH u oblasti komunikacija i transporta.