latinica  ћирилица
ALEXANDRIA | 03/07/2013 | 12:16

"PRO BONO” ZA SVE

Promovisan drugi album grupe Alexandria

Sinoć je u Banjaluci promovisan album “Pro Bono” grupe Aleksandrija, u izdanju Muzičke produkcije RTRS-a. Na trasi Narodnog pozorišta Republike Srpske brojni gosti, predstavnici medija i ljubitelji dobrog zvuka imali su priliku da čuju 9 novih pjesama. U oficijelnom dijelu večeri govorili su Maja Tatić, u ime Muzičke produkcije RTRS-a, Vlada Negovanović producent albuma, Aleksandar Mutić koproducent i momci iz "Aleksandrije". Nakon toga, "Aleksandrija" je sa bine prisutnim priredila odličnu zabavu mini-koncertom i tako se zahvalila na ukazanoj podršci.

Јedan od najpopularnijih domaćih bendova "Aleksandrija" , nakon više od godinu dana od izlaska “Aktivnog radio materijala”, svojim fanovima poklonila je album “Pro Bono” sa 9 pjesama, koje se besplatno mogu preuzeti sa sajta RTRS.

“U proteklih godinu dana nastajale su pjesme u koje smo uložili energiju, strast, ljubav i talenat i sada je vrijeme da novi album ugleda svjetlost dana”, izjavio je gitarista i vokal grupe, Tibor Tišma.

Na albumu se nalazi devet pjesama koje su rađene u studiju Vlade Negovanovića, jednog od najboljih muzičkih producenata na ovim prostorima.

Grupa "Aleksandrija" osnovana je 2006. godine u Australiji, gdje je objavila jedan album na engleskom jeziku, sa autorskim pjesama Tibora Tišme, koji je i idejni tvorac benda. Godine 2011. snimaju album "AKTIVNI RADIO MATERIЈAL", u izdanju Muzičke produkcije Radio -televizije Republike Srpske.

Članovi benda "Aleksandrija" 11. jula nastupaju na Fusion bini "Egzita" , najboljeg festivala u jugoistočnoj Evropi.

http://www.rtrs.tv/muzprod/izdanja.php?id=247



Božica Mirković