X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Budimo ljudi
Budimo ljudi
15:55
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED

O EMISIЈI
Budimo ljudi

U drugoj sezoni, emisija "Budimo ljudi" nastavlja da govori o humanosti, potrebi da se pomogne, želji da svijet u kojem živimo učinimo ljepšim i sigurnijim mjestom. Emisija "Budimo ljudi" govori o malim-velikim ljudima.
O onima čija su djela takva da druge ostavljaju bez daha. Јunaci naših priča su naizgled posve obični, a ipak tako posebni. Šta je to što ih čini tako izuzetnim?

Predanost i želja da promijene svijet oko sebe, da dokažu da je moguće i ono što je u prvi mah neostvarivo.
Budite i vi jedan od onih koji su svojim gestom učinili mnogo za one u stanju potrebe. Bolest ne bira, ona stiže nenajavljeno i pogađa onda kada joj se možda niko ne nada.

Siromaštvo i oskudica takođe su česti problemi, koji se mogu riješiti isključivo sistemski, uz pomoć institucija koje će svojim humanim djelima ili volonterskim radom podržati upravo pojedinci.

Dobro se dobrim vraća!
Priče koje smo vam do sada ispričali mnoge su podstakle na akciju. Pojedinac je samo karika u lancu sreće i dobročinstva, ali bez te početne akcije nije moguće doći do rješenja problema.
Dokazuju to i naši sagovornici, udruženja i humani ljudi, koji su u svojim sredinama odlučili doprinijeti i pomoći onima kojima je pomoć neophodna.
U trećoj sezoni emisiju "Budimo ljudi" možete gledati na programu RTRS-a svakog drugog ponedjeljka u 15 časova i 50 minuta.
"Zajedničko se dobro sastoji od sreće pojedinaca."

 

Urednica i voditeljka: Adriana Basara

Redakcija: Informativni program