latinica  ћирилица
Kvadrat na znanje
obrazovna emisija
15:55
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
15:55 | četvrtak, 02. April
Kako "stvari" učiniti boljima? Učenici u potrazi za odgovorima!
U “Kvadratu na znanje” govorimo o višestuko nagrađivanom projektu Ekonomske škole iz Banjaluke “Јa građanin”! Na koje društvene pojave ukazuju učesnici Projekta? Šta je, po njihovom mišljenju, potrebno učiniti da bi “stvari” u društvu funkcionisale bolje? Naš sagovornik je i Miodrag Mihajlović iz Zvornika. Već sa 22 godine završio je studije matematike i fizike na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu sa prosjekom 9,93, zbog čega je proglašen za najboljeg studenta školske 2013/2014.godine. Suprotno današnjim, često iskrivljenim životnim mjerilima, smatra da se uspjeh može postići samo radom. Danas svoje znanje prenosi zvorničkim osnovcima! Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Sitnešima kod Srpca među najopremljenijim je u Republici Srpskoj. Učenicima posebno interesantna tzv. multimedijalna nastava! Na žalost, u radu ima i poteškoća! I to, naravno, nije sve! Zato, gledajte nas i saznajte više!
23/12/2014 | 08:07
Naredna emisija 8. januara 2015. godine!
10/10/2014 | 15:03
Obrazovna emisija Radio-televizije Republike Srpske ,“Kvadrat na znanje” , treća sezona emitovanja!
O EMISIЈI
Kvadrat na znanje

     Na programu Televizije Republike Srpske pratite 3. sezonu obrazovnog serijala "Kvadrat na znanje"! Zanimljiv naziv emisije prate isto takvi sadržaji. Suština priče – sadašnjost obrazovanja, ali i njegova sutrašnjica! Šta se izučava u školama? Dobro i loše, obrazovni plus i obrazovni minus - šta bi trebalo mijenjati, a šta pohvaliti? Gledaoci takođe mogu da ukazuju na probleme, ali i na dobre stvari, da predlažu i traže odgovore na njima važna pitanja.
     Ko su mladi, talentovani ljudi koji su znanjem pokazali i dokazali svoju intelektualnu snagu? Kako ih i čime zadržati u Srpskoj? Ovo su samo neke su od tema koje "kvadratiramo" svakog četvrtka u 15.55! Autor i urednik emisije je Valentina Lekanić.

    Pratite nas i pišite nam!

kvadratnaznanje@rtrs.tv

http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=244

Valentina Lekanić član je prve mlade novinarske postave Radio-televizije Republike Srpske, koja je svoje znanje u ovoj profesiji počela sticati još na početku rada ove medijske kuće, 1992. godine. Po struci je profesor srpskog jezika i književnosti. Dugo godina aktivno se bavila sportom, tačnije košarkom. Za više od dvije decenije televizijskog staža bila je član gotovo svih redakcija – kulturnog programa, sportskog, dokumentarnog i informativnog. Autor je brojnih dokumentarnih emisija, i ne samo dokumentarnih. Bila je dugogodišnji urednik "Srpske danas" i cetralne informativne emisije "Dnevnik 2". Trenutno je urednica Redakcije obrazovnog programa Televizije Republike Srpske.
valentina.lekanic@rtrs.tv

 

Redakcija: Kulturni, obrazovni i religijski program

Kontakt: