Ćirilica - Latinica
Kvadrat na znanje
obrazovna emisija
15:55
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
15:55 | četvrtak, 23. Oktobar
"Kvadrat na znanje" otvara treću sezonu emitovanja!
Novu sezonu emitovanja, otvaramo emisijom koja će biti posvećena promociji nauke i matematici! Pogledajte do kojih su naučnih saznanja došli učesnici nedavno održane "Noći istraživača"! Naše kamere bile su u Banjaluci, Bijeljini, Trebinju i Beogradu! Matematika nije bauk, treba je samo shvatiti kao intetektualnu igru! U prilog rušenju tabua o toj, za mnoge učenike i studente nepremostivoj prepreci, u Banjaluci je održan "Dan matematike"! A kako matematika može biti zanimljiva, pričaće nam mlada Prnjavorčanka Milica Đukić, koja je sa posljednje matematičke olimpijade, održane u Јužnoj Africi, u Republiku Srpsku donijela vicešampionsku titulu! Za gledaoce napomena da će prva ovosezonska emisija, zbog promjena u programskoj šemi, biti emitovana 23. oktobra u 15,55!
10/10/2014 | 15:03
Obrazovna emisija Radio-televizije Republike Srpske ,“Kvadrat na znanje” , “otvara” i treću sezonu emitovanja!
O EMISIЈI
Kvadrat na znanje

     Na programu Televizije Republike Srpske pratite 3. sezonu obrazovnog serijala "Kvadrat na znanje"! Zanimljiv naziv emisije prate isto takvi sadržaji. Suština priče – sadašnjost obrazovanja, ali i njegova sutrašnjica! Šta se izučava u školama? Dobro i loše, obrazovni plus i obrazovni minus - šta bi trebalo mijenjati, a šta pohvaliti? Gledaoci takođe mogu da ukazuju na probleme, ali i na dobre stvari, da predlažu i traže odgovore na njima važna pitanja.
     Ko su mladi, talentovani ljudi koji su znanjem pokazali i dokazali svoju intelektualnu snagu? Kako ih i čime zadržati u Srpskoj? Ovo su samo neke su od tema koje "kvadratiramo" svakog četvrtka u 15.55! Autor i urednik emisije je Valentina Lekanić.

    Pratite nas i pišite nam!

kvadratnaznanje@rtrs.tv

http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=244

Valentina Lekanić član je prve mlade novinarske postave Radio-televizije Republike Srpske, koja je svoje znanje u ovoj profesiji počela sticati još na početku rada ove medijske kuće, 1992. godine. Po struci je profesor srpskog jezika i književnosti. Dugo godina aktivno se bavila sportom, tačnije košarkom. Za više od dvije decenije televizijskog staža bila je član gotovo svih redakcija – kulturnog programa, sportskog, dokumentarnog i informativnog. Autor je brojnih dokumentarnih emisija, i ne samo dokumentarnih. Bila je dugogodišnji urednik "Srpske danas" i cetralne informativne emisije "Dnevnik 2". Trenutno je urednica Redakcije obrazovnog programa Televizije Republike Srpske.
valentina.lekanic@rtrs.tv

 

Redakcija: Kulturni, obrazovni i religijski program

Kontakt: