Ćirilica - Latinica
Kvadrat na znanje
obrazovna emisija
15:55
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
15:55 | četvrtak, 30. Oktobar
Istorija u odbrani istine!
Da li će se istina o stradanju srpskog naroda u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, dodatno utemeljiti u interesovanju akademske zajednice? Da li odlazak studenata istorije na praksu u Centar za istaživanje ratnih zločina Republike Srpske potvrđuje da će ratni zločini počinjeni nad Srbima biti teme sve više naučnih radova! Kako se odvija nastava u školama koje su bile oštećene u majskim poplavama? U emisiji govorimo o obnovi školskih objekata u Doboju. Praksa na praktičan način! Nova oprema, nove mogućnosti! Prijedorska Poljoprivredna škola još jednom potvrđuje da diplome stečene u toj školi imaju realno poslovno uporište! Fočanski gimnazijski spomenar – bili smo na proslavi 45. godišnjice mature!
10/10/2014 | 15:03
Obrazovna emisija Radio-televizije Republike Srpske ,“Kvadrat na znanje” , “otvara” i treću sezonu emitovanja!
O EMISIЈI
Kvadrat na znanje

     Na programu Televizije Republike Srpske pratite 3. sezonu obrazovnog serijala "Kvadrat na znanje"! Zanimljiv naziv emisije prate isto takvi sadržaji. Suština priče – sadašnjost obrazovanja, ali i njegova sutrašnjica! Šta se izučava u školama? Dobro i loše, obrazovni plus i obrazovni minus - šta bi trebalo mijenjati, a šta pohvaliti? Gledaoci takođe mogu da ukazuju na probleme, ali i na dobre stvari, da predlažu i traže odgovore na njima važna pitanja.
     Ko su mladi, talentovani ljudi koji su znanjem pokazali i dokazali svoju intelektualnu snagu? Kako ih i čime zadržati u Srpskoj? Ovo su samo neke su od tema koje "kvadratiramo" svakog četvrtka u 15.55! Autor i urednik emisije je Valentina Lekanić.

    Pratite nas i pišite nam!

kvadratnaznanje@rtrs.tv

http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=244

Valentina Lekanić član je prve mlade novinarske postave Radio-televizije Republike Srpske, koja je svoje znanje u ovoj profesiji počela sticati još na početku rada ove medijske kuće, 1992. godine. Po struci je profesor srpskog jezika i književnosti. Dugo godina aktivno se bavila sportom, tačnije košarkom. Za više od dvije decenije televizijskog staža bila je član gotovo svih redakcija – kulturnog programa, sportskog, dokumentarnog i informativnog. Autor je brojnih dokumentarnih emisija, i ne samo dokumentarnih. Bila je dugogodišnji urednik "Srpske danas" i cetralne informativne emisije "Dnevnik 2". Trenutno je urednica Redakcije obrazovnog programa Televizije Republike Srpske.
valentina.lekanic@rtrs.tv

 

Redakcija: Kulturni, obrazovni i religijski program

Kontakt: