latinica  ћирилица
Kvadrat na znanje
obrazovna emisija
15:55
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
15:55 | četvrtak, 05. Mart
Ko je prvi doselio na Balkan?
Posljednjih godina tema doseljavanja Slovena na Balkan postala je kontroverzna zbog pojave pseudonaučnih teza koje, svaka na svoj, često suprotstavljen način, nude odgovor na kvaziistorijsko pitanje - ko je prvi došao na Balkan i koji narod sa ovih prostora je najstariji. Za “Kvadrat na znanje” istoričari naučnim činjenicama dokazuju svoje stavove u vezi sa ovim pitanjem i tako ruše već uvriježene zablude! Osnovci u modričkom selu Vranjak, nakon majskih poplava, konačno dobili novi školski objekat! Da li je dugo čekana modernizacija nastavnog procesa zakasnila – učenika tek dvadesetak! Članovi redakcije Radija "Orfej" banjalučke Gimnazije na praksi na Radiju Repubike Srpske -mlade novinarske nade grade "obrazovni medijski prostor"! U emisiji govorimo i o drugim, za znanje i obrazovanje bitnim temama!
23/12/2014 | 08:07
Naredna emisija 8. januara 2015. godine!
10/10/2014 | 15:03
Obrazovna emisija Radio-televizije Republike Srpske ,“Kvadrat na znanje” , treća sezona emitovanja!
O EMISIЈI
Kvadrat na znanje

     Na programu Televizije Republike Srpske pratite 3. sezonu obrazovnog serijala "Kvadrat na znanje"! Zanimljiv naziv emisije prate isto takvi sadržaji. Suština priče – sadašnjost obrazovanja, ali i njegova sutrašnjica! Šta se izučava u školama? Dobro i loše, obrazovni plus i obrazovni minus - šta bi trebalo mijenjati, a šta pohvaliti? Gledaoci takođe mogu da ukazuju na probleme, ali i na dobre stvari, da predlažu i traže odgovore na njima važna pitanja.
     Ko su mladi, talentovani ljudi koji su znanjem pokazali i dokazali svoju intelektualnu snagu? Kako ih i čime zadržati u Srpskoj? Ovo su samo neke su od tema koje "kvadratiramo" svakog četvrtka u 15.55! Autor i urednik emisije je Valentina Lekanić.

    Pratite nas i pišite nam!

kvadratnaznanje@rtrs.tv

http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=244

Valentina Lekanić član je prve mlade novinarske postave Radio-televizije Republike Srpske, koja je svoje znanje u ovoj profesiji počela sticati još na početku rada ove medijske kuće, 1992. godine. Po struci je profesor srpskog jezika i književnosti. Dugo godina aktivno se bavila sportom, tačnije košarkom. Za više od dvije decenije televizijskog staža bila je član gotovo svih redakcija – kulturnog programa, sportskog, dokumentarnog i informativnog. Autor je brojnih dokumentarnih emisija, i ne samo dokumentarnih. Bila je dugogodišnji urednik "Srpske danas" i cetralne informativne emisije "Dnevnik 2". Trenutno je urednica Redakcije obrazovnog programa Televizije Republike Srpske.
valentina.lekanic@rtrs.tv

 

Redakcija: Kulturni, obrazovni i religijski program

Kontakt: