Kvadrat na znanje
obrazovna emisija
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
15:55
15:55 | četvrtak, 17. April
Obrazovanje posmatrano kroz "naučnu lupu"!

U 45. emisiji obrazovnog serijala "Kvadrat na znanje" razmatramo obrazovni proces iz naučnog ugla - u centru pažnje su ličnost i nastavnika i učenika. Gost emisije, LJiljana Krneta, doktor psiholoških nauka, profesor na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci, prezentuje rezultate svog dvadesetogodišnjeg naučnog istraživanja ove oblasti. Šta su pokazala istraživanja - kako nastavni proces dovesti na pravu mjeru za obje strane?

Kakve su se naučno - obrazovne mogućnosti "otvorile" studentima i profesorima Mašinskog fakulteta u Banjaluci nakon "puštanja u rad" savremene laboratorijske opreme?

O EMISIЈI
Kvadrat na znanje

     Na programu Televizije Republike Srpske pratite obrazovni serijal "Kvadrat na znanje"! Zanimljiv naziv emisije prate isto takvi sadržaji. Suština priče – sadašnjost obrazovanja, ali i njegova sutrašnjica! Šta se izučava u školama? Dobro i loše, obrazovni plus i obrazovni minus - šta bi trebalo mijenjati, a šta pohvaliti? Gledaoci takođe mogu da ukazuju na probleme, ali i na dobre stvari, da predlažu i traže odgovore na njima važna pitanja.
     Ko su mladi, talentovani ljudi koji su znanjem pokazali i dokazali svoju intelektualnu snagu? Kako ih i čime zadržati u Srpskoj? Ovo su samo neke su od tema kojima ćemo svakog četvrtka u 15.55 stavljati "Kvadrat na znanje"! Reprizni termin emisije je nedjeljom u 11,00.
    Autor i urednik emisije je Valentina Lekanić.

    Pratite nas i pišite nam!

kvadratnaznanje@rtrs.tv

http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=244

Valentina Lekanić član je prve mlade novinarske postave Radio-televizije Republike Srpske, koja je svoje znanje u ovoj profesiji počela sticati još na početku rada ove medijske kuće, 1992. godine. Po struci je profesor srpskog jezika i književnosti. Dugo godina aktivno se bavila sportom, tačnije košarkom. Za više od dvije decenije televizijskog staža bila je član gotovo svih redakcija – kulturnog programa, sportskog, dokumentarnog i informativnog. Autor je brojnih dokumentarnih emisija, i ne samo dokumentarnih. Bila je dugogodišnji urednik "Srpske danas" i cetralne informativne emisije "Dnevnik 2". Trenutno je urednica Redakcije obrazovnog programa Televizije Republike Srpske.
valentina.lekanic@rtrs.tv

 

Redakcija: Kulturni, obrazovni i religijski program

Kontakt:

KULTURNI, OBRAZOVNI I RELIGIЈSKI PROGRAM
TV

Informativni program

Sportski program

Zabavni program

Dokumentarni i strani program

Kulturni, obrazovni i religijski program

Dječji i omladinski program