X
latinica  ћирилица
Kvadrat na znanje
obrazovna emisija
15:55
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
17/09/2015 | 09:59
Prva "novosezonska" emisija na programu je u četvrtak, 24. septembra u 15,55!
10/10/2014 | 15:03
Obrazovni serijal Radio-televizije Republike Srpske ,“Kvadrat na znanje” , četvrta sezona emitovanja!
O EMISIЈI
Kvadrat na znanje

     Na programu Televizije Republike Srpske u predstojećoj jesenjoj programskoj šemi pratite obrazovni serijal "Kvadrat na znanje", koji "ulazi" u četvrtu sezonu emitovanja!  

     Јoš od prve emisije ukazujemo na probleme u školstvu, kojih neminovno ima, ali i na ono što je dobro i nastojimo da “otvorimo” medijski put onima koji su to zalaganjem i postignutim rezultatima zaslužili. Temelje našeg projekta izgradili smo na dvije ključne riječi – znanje i obrazovanje! U istom “obrazovnom ritmu”, nastavljamo i u novoj sezovi u kojoj te temelje planiramo još učvstiti i nadograditi. Interesuje nas sve u vezi sa već pomenutim ključnim pojmovima! Kakva je sadašnjost obrazovanja, a kakva njegova sutrašnjica! Šta se izučava u školama - šta bi trebalo mijenjati, a šta pohvaliti? Šta se događa na visokoškolskim ustanovama? Ko su mladi, talentovani ljudi koji su znanjem pokazali i dokazali svoju intelektualnu snagu? Kako ih i čime zadržati u Srpskoj? Ko su učitelji, nastavnici, profesori, koji svojim znanjem i umijećem "bruse" učeničko i studentsko znanje? U "Kvadratu na znanje" i nauka je uvijek rado viđen gost!

     Ovo su samo neke su od tema koje "kvadratiramo" ! Gledaoci takođe mogu da ukazuju na probleme, ali i na dobre stvari, da predlažu i traže odgovore na njima važna pitanja. 
         Emisija ostaje u svom ustaljenom terminu, četvrtkom u 15,55 , a prva u novoj sezoni emitovanja, na programu je 24. septembra!

      Autor i urednik emisije je Valentina Lekanić.

       Pratite nas i pišite nam!

kvadratnaznanje@rtrs.tv

http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=244

Valentina Lekanić član je prve mlade novinarske postave Radio-televizije Republike Srpske, koja je svoje znanje u ovoj profesiji počela sticati još na početku rada ove medijske kuće, 1992. godine. Po struci je profesor srpskog jezika i književnosti. Dugo godina aktivno se bavila sportom, tačnije košarkom. Za više od dvije decenije televizijskog staža bila je član gotovo svih redakcija – kulturnog programa, sportskog, dokumentarnog i informativnog. Autor je brojnih dokumentarnih emisija, i ne samo dokumentarnih. Bila je dugogodišnji urednik "Srpske danas" i cetralne informativne emisije "Dnevnik 2". Trenutno je urednica Redakcije obrazovnog programa Televizije Republike Srpske.
valentina.lekanic@rtrs.tv

 

Redakcija: Kulturni, obrazovni i religijski program

Kontakt: