- Latinica
Kvadrat na znanje
obrazovna emisija
15:55
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
15:55 | četvrtak, 29. Јanuar
Izostanci sa nastave - alarmantni podaci!
Da učenici izostaju sa časova i nije neka novina. Prije bi se moglo reći da je to problem koji prosvjetu prati u korak i da je , na neki način, postao njen sastavni dio! Međutim, kada ta nimalo prijatna i pohvalna pojava uzme maha, vrijeme je da nadležni reaguju! Naravno, ako mogu! Činjenica je međutim, da dosadašnje mjere i nisu dale baš očekivane rezultate! Potvrđuje to i poražavajući podatak da su učenici u Srpskoj u jednoj školskoj godini uspjeli da “naprave” gotovo šest miliona izostanaka ! Јoš je poražavajuće da učenici pred kamerama otvoreno pričaju o tome i čak pojašnjavaju kako dolaze do lažnih opravdanja! Dio tog lanca obrazovne prevare nerijetko su i roditelji! Đorđe Mitrović, učenik drugog razreda Gimnazije u Prijedoru, višestuko je nagrađivani matematičar! Matematika je za njega, kako kaže, izazov! Upoznajte i Bratunčanku Maju Đukanović koja je pobijedila hendikep u svim segmentima života!
23/12/2014 | 08:07
Naredna emisija 8. januara 2015. godine!
10/10/2014 | 15:03
Obrazovna emisija Radio-televizije Republike Srpske ,“Kvadrat na znanje” , treća sezona emitovanja!
O EMISIЈI
Kvadrat na znanje

     Na programu Televizije Republike Srpske pratite 3. sezonu obrazovnog serijala "Kvadrat na znanje"! Zanimljiv naziv emisije prate isto takvi sadržaji. Suština priče – sadašnjost obrazovanja, ali i njegova sutrašnjica! Šta se izučava u školama? Dobro i loše, obrazovni plus i obrazovni minus - šta bi trebalo mijenjati, a šta pohvaliti? Gledaoci takođe mogu da ukazuju na probleme, ali i na dobre stvari, da predlažu i traže odgovore na njima važna pitanja.
     Ko su mladi, talentovani ljudi koji su znanjem pokazali i dokazali svoju intelektualnu snagu? Kako ih i čime zadržati u Srpskoj? Ovo su samo neke su od tema koje "kvadratiramo" svakog četvrtka u 15.55! Autor i urednik emisije je Valentina Lekanić.

    Pratite nas i pišite nam!

kvadratnaznanje@rtrs.tv

http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=244

Valentina Lekanić član je prve mlade novinarske postave Radio-televizije Republike Srpske, koja je svoje znanje u ovoj profesiji počela sticati još na početku rada ove medijske kuće, 1992. godine. Po struci je profesor srpskog jezika i književnosti. Dugo godina aktivno se bavila sportom, tačnije košarkom. Za više od dvije decenije televizijskog staža bila je član gotovo svih redakcija – kulturnog programa, sportskog, dokumentarnog i informativnog. Autor je brojnih dokumentarnih emisija, i ne samo dokumentarnih. Bila je dugogodišnji urednik "Srpske danas" i cetralne informativne emisije "Dnevnik 2". Trenutno je urednica Redakcije obrazovnog programa Televizije Republike Srpske.
valentina.lekanic@rtrs.tv

 

Redakcija: Kulturni, obrazovni i religijski program

Kontakt: