latinica  ћирилица
Kud puklo da puklo
Kud puklo da puklo
18:25
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
Kud puklo da puklo

KUD PUKLO DA PUKLO   od 21.09.       PON-ČET    18.25

2. sezona popularne serije


Godina: 2015

Zemlja: Hrvatska

 

Žanr: drama, komedija

 

Broj epizoda: 160

 

Forma: telenovela

 

Režija: Kristijan Milić, Ivan Pavličić, Stanislav Tomić i Robert Orhel

 

Autor: Vlado Bulić, Mirna Miličić

 

Kreativni producent:Goran Rukavina

 

Producent:Sanja Tucman

 

Glumci: Mirna Medaković, Momčilo Otašević, Miran Kurspahić, Јanko Popović-Volarić, Ranko Zidarić, Sanja Vejnović, Željko Pervan, Milan Štrljić, Miodrag Krivokapić, Barbara Vicković, Ecija Ojdanić, Stjepan Perić, Vladimir Posavec Tušek, Јelena Perčin, Ivan Herceg, Petar Burić, Monika Mihajlović, Katja Rožmarić, Asim Ugljen, Žarko Radić, Mislav Čavajda, Јagoda Kumrić, Suzana Nikolić, Vesna Tominac, Tijana Pečenčić, Mate Gulin

 

Prva sezona završila je sretnim završetkom. Unuci su osvojili nasljedstvo kojim su spasili selo od ovrhe, a ostatak novca su odlučili uložiti u gradnju hotela "Đurin san" na seoskom zemljištu. Dok traje ceremonija otvaranja hotela, u selo dolazi nepoznati muškarac – mafijaš Stanislav (Ranko Zidarić) u potrazi za dijamantima, no nizom nesretnih komičnih okolnosti on gine u hotelu.

 

Dario (Vladimir Posavec Tušek), njegov računovođa, dolazi u potragu za njim i dijamantima i nema izbora osim da se nastani sa svojom obitelji u Oštrovcu te pokuša doći do zakopanog blaga. Kad izludi od propalih pokušaja potrage za dijamantima, da bi prikrio svoj identitet, Dario se odluči baviti poljoprivredom. S vremenom otkrije da u tome uživa i da je u tome poprilično uspješan. Kroz rad na zemlji, on se zbližava sa svojim kćerima (Tina i Sara), te sve manje misli na dijamante. Nezadovoljna činjenicom da je njen suprug odustao od potrage za blagom, Miranda (Јelena Perčin) ostavlja Darija. I dok se Dario zbližava s Ane (Barbara Vicković) i uživa u životu daleko od grada, u Oštrovac se, u opasnom društvu, vraća Miranda, odlučna pronaći dijamante.

 

Katarina (Mirna Medaković) i Damir (Momčilo Otašević) žive u Đurinoj kući, nedaleko od Mile (Milan Štrljić) i Zdenke (Suzana Nikolić) koji su im stalno za vratom. Dvije porodice ubrzo počinju izluđivati jedna drugu, pojavljuje se niz humorističnih generacijskih i karakternih porodičnih nesuglasica.

 

Katarina je zajedno s Tomislavom odlučila investirati veći dio nasljedstva u hotel Đurin san, ali se u poslovanje hotela previše ne miješa, to je prepustila Mili. Obnovila je djedovu kuću u kojoj srećno živi s Damirom i postala seoska liječnica. Idilu seoskog života povremeno joj kvare samo njeni i Damirovi roditelji koji na nju rade pritisak da im što prije rodi unuče.

Damir je ostvario sve svoje snove. Osim što se „osamostalio“ pa sad živi svoju idilu s Katom, opet radi u šumi. U nekadašnjem parku otvorilo se lovište u kojem radi kao lovočuvar. Život mu kompliciraju, naravno, starci. Prije svega Zdenka koja se konstantno petlja u njegov i Katin život, kao da se ne može pomiriti da sada žive sami pa im se konstantno mota po kući, donosi hranu, čisti i tome slično.
Mile je napokon direktor. I to velebnog ugostiteljskog objekta, hotela Đurin san. Mile će davati sve od sebe da bi napunio hotel, unaprijedio njegovo poslovanje, ali kako je Marko izvodio većinu radova, problemi se pojavljuju iz dana u dan. Da li su to problemi sa strujom, neispravne instalacije vode, hotel je u konstantnim popravcima i radovima.

Stipe u novoj sezoni postaje šef osiguranja hotela 'Đurin san'. Kako u Oštrovac stiže novi mladi policajac, Stipe će naći zajednički jezik s njim i vidjeti u njemu mogućnost da ga poduči svojim starim policijskim trikovima.

Zdenka je potpuno fokusirana na Damira i Katu. Kao i svaka majka, pred svog sina jedinca uvijek postavlja još jedan zadatak koji on ima izvršiti. A to je u ovom slučaju – unuče. Ona će pokušavati sve kako bi Katu i Damir što prije nagovorila na dijete, a kada posumnja da možda imaju medicinskih problema, u pomoć će dozivati i seoske babe vračare kako bi „liječile“ mladi par što će izroditi niz nesporazuma i konflikata na relaciji s Katarinom.

 

Sveto je postao predsjednik Odbora, a dućan prepustio Јosipu. Izgrižen ljubomorom, i dalje se sukobljava s Milom, direktorom hotela, pri čemu Zdenkina prisutnost dodatno potpiruje sukob dvojice rivala. Sveto radi sve kako bi Mili zagorčao život i otežao poslovanje hotelu.

Barbara je i dalje učiteljica, jednako nabrušena na nove doseljenike. Ipak, u Sari vidi priliku za svoju školu te ju silom želi upisati u nju.

Diana i Јosip žive u kući sa Svetom. Јosip je preuzeo očev dućan, a Dijana radi ono što najbolje zna – frizira i uljepšava turistice.

Tomislav i Snježana su oženjeni, imaju dijete, žive u Zagrebu i povremeno svraćaju u Oštrovac; dio svog nasljedstva također su uložili u hotel i očekuju dio dobiti.

Ane je glavna kuharica u hotelu koja brani finansijske interese Snježane i Tomislava te često dolazi u sukob s Mirandom. S vremenom se zbližava s Dariom i njegovim kćerima.

Krešo je još uvijek u procesu razvoda od svoje supruge Renate, ali ta procedura traje i traje. Krešo je u međuvremenu otvorio konsultantsku firmu za izvlačenje novca iz evropskih fondova pa će se uskoro angažovati i oko nekih seoskih projekata. U selo svraća povremeno, uglavnom kad ima neki konkretan posao vezan za njihove projekte.

Milica se oštro protivila ulaganju u hotel, ali nije uspjela slomiti Tomislava i Snježu koji su ipak tu odlučili uložiti novce prvenstveno zbog Ane koja zajedno s Milom vodi hotel, u svojstvu domaćice.
Milica se zato konstantno petlja u rad hotela stvarajući tako Mili probleme i neprestano ulazeći s njim u konflikte. Ona je puna ideja kako unaprijediti poslovanje hotela, ali nailazi na konstantan otpor kod Mile koji ne voli da mu se, kao direktoru, itko miješa u posao.
Marku se činilo da mu život ne može biti bolji. Kćer mu je naslijedila velike novce, potom odlučila otvoriti hotel i njemu povjerila izgradnju istog. Sve je bilo idealno do otvaranje hotela kada je zbog njegovih neispravnih instalacija cijelo selo umalo stradalo pa je Kata morala platiti štetu, a tu je i Stanislav, prvi gost hotela koji je poginuo zahvaljujući tim istim neispravnim instalacijama. Višnja na toj točki napokon doživljava potpuni slom živaca i odlučuje se rastati od Marka tako da on doseljava kod Kate, i sada ima novu misiju – spasiti brak s Višnjom.

 

Od novih likova upoznat ćemo i seoskog policajca Matu (Petar Burić), Darijeve kćerke Tinu (Monika Mihajlović) i Saru (Katja Rožmarić), te brojne druge likove koje će život u Oštrovcu učiniti vrlo živopisnim i zabavnim.

 

Kud puklo da puklo 2, epizoda 1.

 

Dan je svečanog otvaranja hotela „Đurin san, financiranog od Đurinog nasljedstva, i užurbano se radi na zadnjim pripremama. Ljubomorni Sveto, ljut što se Đurin novac uložio u privatni biznis, a ne u selo, prijavljuje Elektri ilegalno poslovanje te hotel ostaje bez struje. Kada Mile, direktor hotela, omogući hotelu struju - opet ilegalnu, Sveto negoduje te ga Stipe zaključa u sobu dok ne završi svečanost. U potrazi za dijamantima, u Oštrovac dolazi Stanislav. Smješta se u hotel kao prvi gost te se baca na traganje i kopanje, glumeći da ispituje teren jer se planira baviti poljoprivredom. Nakon cjelodnevnog kopanja, razočaran se vraća u hotel, gdje je u tijeku svečanost otvorenja. U trenutku paljenja hotelskog natpisa, nastaje kratki spoj: hotel ostaje bez struje, Stanislava strese struja i izazove mu srčani udar te on, teturajući mračnim stubama, pada ravno pred recepciju hotela. Nalaze ga zgroženi Marko i Mile i postaju svjesni da je otvaranje hotela ugroženo, pošto im je već prvi gost mrtav. Iako nevoljko, Stipe im pomaže sakriti leš u sobu. I dok trojac skriva mrtvog Stanislava, a seljani slave otvorenje hotela, Sveto pokušava pobjeći kroz prozor. No, zbog kratkih plahti, on pada na građevinski otpad te ostaje nepomično ležati. Sav u panici, Mile rastjeruje goste doma te sa Stipom nalazi beživotnog Svetu...

 

Kud puklo da puklo 2, epizoda 2.

 

Sveto je ipak živ i ljutit na Milu! Uz to, u hotel stiže i bijesna Barbara s crknutom mikrovalnom, optužujući Milu da je zbog njegovog ilegalnog spajanja na struju nastao kratki spoj, koji joj je uništio svu bijelu tehniku. I dok Sveto i Barbara odlaze kod Katarine po odštetu, Mile, Marko i Stipe iznose Stanislavovo tijelo umotano u tepih, ostavljaju ga kraj rupe koju je kopao tražeći dijamante, te odluče čekati da netko od seljana nađe leš. Nestrpljivi Mile želi „ubrzati stvar - vodi Zdenku u berbu divljeg luka želeći da ga ona nađe. No, kada ugleda tijelo, Zdenka pada u nesvijest. Mile je u panici! Za to vrijeme, Katarina ne pristaje na Svetinu procjenu štete na aparatima, uvidjevši da je pljačka. Sveto odlazi do Marka i prijeti policijom. Marko se uspaniči na sam spomen policije i pristaje na sve zahtjeve. Kada Višnja sazna da je Marko potrošio sav Katin novac, Marko Višnji, Kati i Damiru ispriča sve o smrti u hotelu. Višnji je to previše i traži razvod, a Damir se odlazi obračunati s ocem. Sveto mora preuzeti sve obveze oko leša jer je nađen na seoskoj livadi. Sveto negoduje, a kada konačno pristane, mrtvacu zazvoni mobitel. Na telefonu je Dario koji, saznavši vijest o smrti, kreće sa ženom u Oštrovac osobno preuzeti brigu oko leša.

 

Kud puklo da puklo 2, epizoda 3.

 

Višnja je odlučila ostaviti Marka koji je u potpunom poricanju stanja stvari. Uvjeren je da će se Višnja vratiti nakon što renovira kuću i pretvori je u vilu. Katarina je zabrinuta za oca. U Oštrovac stiže bračni par Žeravica: Dario, Stanislavov računovođa, i njegova supruga, Miranda, koja želi odmah pronaći skrivene dijamante. Premda Dario želi samo mir, normalan život i posao, ona inzistira da ostanu dok ne pronađu skriveno blago. Pred Oštrovčanima ona glumi Stanislavovu nećakinju, nagovara Darija da sahranu obave u Oštrovcu te uspijeva dobiti smještaj u istoj sobi u kojoj je boravio njezin 'ujak'. No, kada ne uspiju pronaći dijamante, Miranda odluči, na Darijevu žalost, ostati u Oštrovcu još barem tjedan dana te, uz pomoć Svete, kreće u raskošnu organizaciju sprovoda za svog 'ujaka'.

 

Kud puklo da puklo 2, epizoda 4.

 

Miranda organizira sahranu za Stanislava. Na Svetinu sreću, a Darijevu žalost, ne štedi pri odabiru grobnice, svećenika, pjesme itd. Netom prije sahrane, Ane, koja ne podnosi Mirandu i njezin bahatluk, donosi Dariju Stanislavov oprani prsluk u kojem je našla papirić, odnosno, kartu polja zakopanih dijamanata, te Dario i Miranda kreću kopati. Kada ih u poslu zatekne Stipe, oni mu slažu što rade te on odlazi. Ipak, zabrinut je da nisu otkrili da je tijelo premješteno. Kada ne nađu dijamante, razočarani Dario i Miranda odlaze na sprovod, na kojem Marko puca i rasplače se. Naime, dobio je papire za razvod i to jako teško podnosi. I dok Katarina odvlači Marka sa sahrane, njemu ispada nožić. Kada Dario nađe nožić i shvati da su na njemu Stanislavovi inicijali (S.T.), Miranda skroji priču da je Marko ubojica koji je ukrao dijamante i zato je, pritisnut grižnjom savjesti, plakao na sahrani. Marko svojim kukanjem izluđuje Katu i Damira. I dok Katarina shvaća da mora nešto poduzeti i nagovara slomljenog Marka da ode u Zagreb i pokuša se pomiriti s Višnjom, Miranda je sigurna da ima glavnog osumnjičenika za dijamante. To je Marko Došen i ona je spremna poduzeti sve da to dokaže.

 

Kud puklo da puklo 2, epizoda 5.

 

Miranda je u akciji! Kako bi ispitala mogućnost da su dijamanti kod Marka, ona mu ponudi da ga odveze do Zagreba, a Dariju naredi da ostane u Oštrovcu i pazi na ostale seljane, na što Dario nevoljko pristaje. Marko pun nade dolazi u Zagreb i kuca Višnji na vrata, ali ona ga tjera. Očajan Marko zove Krešu u pomoć, ni ne sluteći da će taj njegov postupak učvrstiti Mirandine sumnje da je upravo on uzeo dijamante. Mile je uzbuđen jer u hotel dolazi lovačka skupina. Misli kako je to velika prilika za hotel „Đurin san i sprema im savršenu dobrodošlicu. Kada Sveto sazna za dolazak lovaca, odluči sabotirati Milin posao. Zaustavlja prilaz prema hotelu neobičnim radovima na cesti. Ipak, Mile i Stipe osujete Svetin pokušaj sabotaže te, na Svetinu žalost, uspiju dovesti lovce u hotel.

 

Kud puklo da puklo 2, epizoda 6.

 

Tomislav i Snježana vraćaju se u Oštrovac s bebom. Umorni od stalnog bebinog plača, nadaju se odmoru, ali Ane ih odmah zapošljava. Iako mora čuvati bebu, Tomislav odlazi s dečkima piti, gdje otkrije da je beba mirna jedino u Damirovim rukama. Budući da ne mogu kopati po danu, Dario se odluči otići s lovcima, a Miranda angažira Dianu da joj napravi frizuru. No, hauba izazove preopterećenje te hotel još jednom ostaje bez struje, a Miranda bez frizure. Kako bi oraspoložili depresivnog Marka, Katarina i Damir ga šalju na pecanje, a Damir mu čak dopusti da lovi tamo gdje se ne smije. Za to vrijeme, Mile se ulizuje lovcima dok ih vodi u šumu, a sve kako bi napisali dobar članak. U šumi im se pridružuje Sveto koji lovcima trača projekt hotel. I dok Mile bijesni na Svetu, a Dario svojim kihanjem živcira lovce, Marko, nervozan jer ništa nije ulovio, u potok baca dinamit: riba pogodi Darija i on pada u nesvijest, a lovci obustavljaju lov i žele napustiti selo. I dok se Damir trudi zataškati stvar i pokriti Marka, a Tomislav shvaća da je u urnebesu oko eksplozije potpuno zaboravio bebu, Đurinom kućom počinje se širiti nepodnošljiv smrad. Marko ima novu ideju...

 

Kud puklo da puklo 2, epizoda 7.

 

Kate i Damir očajavaju zbog Marka koji je odlučio smrdljivu ribu prodati seljacima. Nakon što mu Ane da ideju da je usoli ili dimi, Marko se baca na posao. Tomislav shvaća da je pogriješio i odlazi se ispričati Snježani, koja je u međuvremenu dala bebu na čuvanje Mirandi, te slaže Tomislavu da beba spava. Ipak, ubrzo bude otkrivena. Kada ju Tomislav optuži da laže i radi iste stvari kao i on, oni se posvađaju i Tomislav se vraća kod Došenovih. Mile saziva sastanak Mjesnog odbora na kojem se, na Svetinu žalost, izglasa gradnja odašiljača na mjesnom zemljištu. Miranda i Dario na to polude pa odlučuju otkupiti zemljište kako bi zaštitili svoje dijamante. Sveto se oduševi pa saziva javnu raspravu o tome je li selu važniji Internet ili novac od prodaje zemljišta? Uoči javne rasprave, Sveto obavijesti Žeravice da od njih očekuje da selu objasne sve o organskoj poljoprivredi - o čemu oni nemaju pojma.

 

Kud puklo da puklo 2, epizoda 8.

 

Kao i Žeravice, i članovi Odbora moraju predstaviti svoju opciju. Kako nitko od njih ne zna ništa o Internetu, Mile za pomoć angažira Јosipa, što razbjesni Svetu. Na javnoj raspravi obje opcije imaju problema s prezentacijom, no Miranda na kraju uspijeva pridobiti seljane obećanjem da će ih zapošljavati. Ipak, na ponovljenom glasovanju odbornici ostaju pri prvotnoj odluci i opet izglasaju odašiljač, ne obazirući se na reakcije Svete i seljana. Marko je zauzet svojim poslovnim planom s dimljenom ribom, no nailazi na probleme pokušavajući doći do novca za piljevinu: Tomislav mu odbija posuditi novac, a Katarina ga uhvati u pokušaju krađe, pa naposljetku novac 'posuđuje' iz hotelske blagajne, što razljuti Katarinu i Ane. Nakon što zamalo zapali štalu, Katarina odluči na neko vrijeme s Damirom se smjestiti kod njegovih. Zdenka je oduševljena razvojem situacije. Snježana se teško nosi sa zahtjevnom bebom, a još teže s Aninim udarničkim tempom, što izaziva trzavice između nje i Tomislava. Napokon se ipak pomire i odluče pobjeći u Zagreb. Kako bi ih Ane pustila, lažu joj da je Tomislav dobio posao.

 

Kud puklo da puklo 2, epizoda 9.

 

Sveto ne odustaje od svoje namjere pa pred hotelom organizira prosvjede protiv postavljanja odašiljača na zemlju koju želi prodati Dariju i Mirandi. Kada u hotel stignu novi gosti, Mile ne može riskirati lošu reputaciju s prosvjedima pa bjesni na Svetu zbog zle sabotaže. Unatoč Milinoj uslužnosti, gosti ne mogu izdržati pritisak ludog sela u prosvjedima pa bježe iz hotela. Mile poludi i napada Svetu, koji mu bježi po selu. Umorni i stari, naposljetku sklapaju dogovor... Marko nastavlja sa svojom suludom idejom o pogonu za dimljenu ribu, a Katarina i Damir pokušavaju naći mir u Milinoj kući. To nije lako uz Zdenku koja sve kontrolira - od uređenja Damirove sobe (raspela i tabletića), do prehrane i održavanja kuće. Katarina je na rubu živaca. Nakon što ih napadna Zdenka zatekne in flagranti, Katarina poludi i odluči se pod svaku cijenu vratiti kući.

 

Kud puklo da puklo 2, epizoda 10.

 

Mile i Sveto su sklopili dogovor: bikovanje na danu Sv. Huberta će pokazati hoće li Mile dobiti odašiljač ili će Sveto prodati zemlju. Mile uviđa da hotel baš i ne posluje najbolje i dobiva ideju: želi da se proslava svetog Huberta preseli ispred hotela, što predloži na sastanku Odbora. Sveto i Barbara su protiv te Odbor na kraju odluči da će Oštrovac imati dvije proslave. Sveto odluči potplatiti Slavu da sudjeluje u njegovom timu kako bi si osigurao pobjedu u bikovanju. No, nezadovoljni vlastitim timom, Mile i Sveto odluče preoteti Slavu od Svete. S druge strane, Dariju se ne da pripremati za vježbanje pa se pokušava izvući na alergiju, ali Miranda je uporna. Višnja iznenada dolazi u Oštrovac i želi da Marko odmah potpiše papire za razvod što on demonstrativno odbija. Iz prkosa, u Marku se rađa nova ideja: želi na proslavi Sv. Huberta prirediti uprizorenje povijesne legende te moli Barbaru da mu pomogne oko pisanja teksta za buduću predstavu.

 



 



 

Redakcija: Zabavni program