latinica  ћирилица
Senke nad Balkanom
Domaća serija
Senke nad Balkanom
20:15
NA PROGRAMU
PONUTOSRIČETPETSUBNED
O EMISIЈI
Senke nad Balkanom

  

Nova serija producenta i reditelja Dragana Bjelogrlća pod nazivom "Senke nad Balkanom"  od 22. oktobra na nacionalnim televizijama u Srbiji, Makedoniji, Republici Srpskoj, Sloveniji i Crnoj Gori, kao i u Ruskoj Federaciji.
Nakon velikog uspjeha sa serijalima "Vratiće se rode" i "Montevideo", Dragan Bjelogrlić se ovog puta predstavlja dramskim trilerom, čija je radnja smještena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog vijeka. Balkan, kao prostor u kome se ukrštaju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal je ambijent u kome se odigrava ova serija. Insistirajući na atmosferskim kadrovima, rediteljskim i scenarističkim neočekivanim obrtima i dobro izvajanim likovima, Dragan Bjelogrlić nam ovom serijom donosi “postmodernu balkanskog televizijskog prostora”.
Osim Bjelogrlića, koji igra glavnu ulogu, u “Senkama nad Balkanom” gledaćemo i Andriju Kuzmanovića, Gordana Kičića, Žarka Lauševića, Mariju Bergam, ali i međunarodnu postavku koju čine slavni ruski glumci - Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov, kao i ovdašnjoj publici dobro poznati Goran Bogdan, Bojan Navojec, Toni Mihajlovski i Petar Arsovski.
Scenario za ovu seriju, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali su Danica Pajović, Dejan Stojiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a muziku i ovog puta potpisuje Magnifiko.

 

 

 

Redakcija: Dokumentarni i strani program