latinica  ћирилица
SPORTSKI DODATAK | 09/04/2013 | 15:59

Mesi sutra odlučuje da li će igrati, Јuve vježba penale

Najbolji fudbaler svijeta Lionel Mesi sutra ujutro će imati posljednji test i ukoliko sve bude u redu predvodiće Barselonu u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena.

U protivnom, Argentinac će meč početi na klupi, a na teren će samo ukoliko se stvari za Katalonce zakomplikuju, s obzirom na to da poslije 2:2 u prvom meču na "Parku prinčeva" ne moraju da jure rezultat, kao što je bio slučaj protiv Milana u osmini finala.

Španski mediji prenose da će Mesi danas popodne imati jedan trening, sutra prepodne još jedan i bez obzira na to što on insistira da igra, stav kluba i trenera Tita Vilanove je da se ne rizikuje bez prijeke potrebe.

"Mesi je najbolji igrač na svijetu, ali ukoliko ne bude spreman neće igrati", poručio je Vilanova.

Trener Katalonaca istakao je da nije zabrinut, jer čak i bez Mesija, njegov tim je u stanju da savlada Parižane.

Nekoliko opcija je u igri, prva je da Sesk Fabregas, koji je protiv Majorke minulog vikenda postigao het-trik ponovo zaigra na poziciji "lažne devetke", druga je da najistureniji bude David Vilja, a da na lijevoj strani bude Andres Inijesta, što bi značilo da će Fabregas u vezni red sa Čavijem.

Vilanovu, kako je naveo, više muči odbrana, pošto zbog povreda Karlosa Pujola i Havijera Maskerana, koji je uzgred i suspendovan, ima na raspolaganju samo jednog štopera - Žerarda Pikea, kome će društvo u zadnjoj liniji najvjerovatnije praviti Aleks Song.

Sa druge strane tim Karla Anćelotija najavljuje da će pokušati da iskoristi i najmanju šansu koja im se ukaže i eliminiše Barselonu.

"Siguran sam da možemo da im damo gol na Kamp nou, a to je već veliki korak prema polufinalu", poručio je Zlatan Ibrahimović.

Veoma zanimljivo biće i u Torinu, gdje Јuventus uprkos porazu od Bajerna u Minhenu sa 2:0 i ne pomišlja da se pomiri sa eliminacijom.

"U Minhenu nismo bili na našem nivou, vjerujem da ćemo pred našim navijačima pokazati snagu, a onda je sve moguće", izjavio je Andrea Pirlo.

Јedan od najboljih igrača Bavaraca Bastijan Švajnštajger ima slične ambicije.

"Titula u Bundes ligi je osvojena, sad želimo u finale Lige šampiona. Uvjeren sam da će jedan gol u Torinu biti dovoljan za to", istakao je Švajnštajger.

Italijanski mediji prenose da Јuventus ništa ne prepušta slučaju i da je trener Antonio Konte već odredio sedmoricu potencijalnih izvođača penala, ukoliko dođe do njih. Za udarce sa bijele tačke biće zaduženi - Mirko Vučinić, Fabio Kvaljarela, Andrea Pirlo, Klaudio Markizio, Pol Pogba, Andrea Barzalji i Leonardo Bonući.

Oba sutrašnja revanš meča četvrtfinala Lige šampiona igraju se u standardnom terminu od 20.45 sati.