latinica  ћирилица
SPORTSKI DODATAK | 10/04/2013 | 19:39

Borac pobijedio Čelik, evrogol Stokića

Fudbaleri Borca nastavili su sa dobrim partijama u proljetnom dijelu šampionata. U 21. kolu Premijer lige su s 2:0, na Gradskom stadionu u Banjauci, savladali Čelik.

Bio je to okršaj direktnih konkurenata za Evropu, a Borac je ovom pobjedom, 11. prvenstvenom, stigao korak bliže svom cilju.

 

Po veoma teškom terenu domaći igrači su se bolje snašli, ali i zasluženo slavili protiv Zeničana. Već u 22. minuti problemi za domaćeg trenera. Povrijeđenog golmana Asmira Avdukića zamijenio je rezervista Siniša Marčetić.

 

U 28. minuti Stojkić je propustio veliku šansu za Borac, a onda je lopta zastala u blatu nakon udarca Kantara, te je propala još jedna dobra prilika za domaće.

 

U samoj završnici prvog dijela Borac je poveo i to evrogolom Stokića, koji je snažno šutirao sa 25 metara, a Adilović nije mogao ništa uraditi.

 

Na početku drugog poluvremena dosuđen je penal za Borac. Kapiten Čelika Horić igrao je rukom u svom šesnaestercu nakon ubačaja sa lijeve strane, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Darko Maletić je bio siguran s 11 metara za 2:0, što je bio i konačan rezultat utakmice. Do kraja je kod gostiju isključen rezervista Travančić zbog prigovora.

Ostali rezulatati:

Leotar - Olimpik 1:0

Velež - Sarajevo 0:0

Zvijezda - Radnik 1:1

Siroki Brijeg - Gradina 2:0

Slavija - GOŠK Gabela 2:1

Travnik - Rudar 0:1