latinica  ћирилица
U RITMU DANA | 31/05/2013 | 17:27

PAVILjON BiH-MEĐU PRVIMA SPREMAN ZA STUČNU ЈAVNOST I NOVINARE

''U RITMU DANA''- 27. 05. 2013. Paviljon Republike Srpske, koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu na 55. Venecijanskom bijenalu, danas je među prvima bio spreman za stručnu javnost i novinare, potvrdila je za Radio Republike Srpske, direktorica Muzeja savremene umjetnosti Srpske , Ljiljana Labović Marinković.

 

Ona je rekla da su novinari i posjetioci na Bijenalu već čuli za umjetnika Mladena Miljanovića , koji projektom ''Vrt uživanja'' predstavlja BiH na najprestižnijoj kulturnoj manifestaciji savremene umjetnosti u svijetu.
Ljiljana Labović Marinković napomenula je da očekuju da tokom dana Paviljon BiH posjeti i zvanični stručni žiri Venecijanskog bijenala, što će svakako, kako je rekla, biti velika čast za Paviljon BiH, kao i tim Muzeja savremene umjetnosti RS, koji ulaže mnogo napora da Paviljon bude što vidljiviji i posjećeniji.
Postavljanjem oficijelnog banera izložbe "Vrt uživanja" na zgradu Palate Malipiero u Veneciji, zvanično je završena adaptacija izložbenog prostora i produkcija projekta kojom BiH učestvuje na Bijenalu, a izložba će biti otvorena u četvrtak, 30. maja. 

RAZGOVOR SA LjILjANOM LABOVIĆ- MARINKOVIĆ- emitovan u emisiju '' U ritmu dana''-

27. 05. 2013