latinica  ћирилица
ЈUTARNjI PROGRAM | 02/07/2013 | 10:24

"INSTITUCIЈA BEZ PAPIRA"

Agencija za informaciono društvo Republike Srpske je prva javna institucija u Republici Srpskoj i BiH koja iz poslovanja eliminiše papirnu formu! U Јutarnjem programu Radija RS promovisan je novi program „Institucija bez papira“ usmjeren ka razvoju elektronske uprave, ali i blog Agencije, koji će omogućiti neposrednu komunikaciju zaposlenih sa širom javnošću. (http://blog.aidrs.org/).

Direktor AIDRS Srđan Rajčević rekao je gostujući u programu Radija RS je da je ovaj program uveden radi smanjenja materijalnih troškova i vremena, produktivnosti zaposlenih, te transparentnosti rada.
„Nastojaćemo da u narednom periodu program 'Institucija bez papira' razvijemo na sve republičke upravne organe, kao i organe lokalne samouprave u Republici Srpskoj. Ovaj program otvara i mogućnost kreiranja virtuelne kancelarije, odnosno zaposleni ne moraju biti na svom radnom mjestu da bi mogli obaviti neki radni zadatak i da učestvuju u radnom procesu“, rekao je Rajčević.
On je naglasio da program „Institucija bez papira“ poreske obveznike neće koštati apsolutno ništa, osim dodatnog napora i vremena koje će javni organi i njihov upravljački kadar morati uložiti kako bi stekli IBP certifikat.
„U cilju smanjenja troškova, naše zvanične preporuke će ići u pravcu implementacije tzv. 'open sours' rješenja za upravljanje dokumentima, a uputstva i svu drugu logističku podršku ćemo pružati putem našeg portala i društvenih mreža. Otvaranjem bloga (http://blog.aidrs.org/) Agencija se u potpunosti otvara prema javnosti, a svi zaposleni će pisati o poslovima za koje su zaduženi , rekao je Rajčević.

Draško Ratković