latinica  ћирилица
ЈUTARNjI PROGRAM | 28/08/2013 | 13:18

Saradnja Republike Srpske i Srbije u oblasti sporta

Srbija će pomoći Srpskoj u izradi zakona o sportu i formiranju Sportskog saveza

U izjavi za Јutarnji program Radija RS, Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi RS, nakon dodjele pasoša Republike Srbije za 10 sportista iz Republike Srpske, najavila je još bolju saradnju u oblasti sporta. Ministarstvo sporta Republike Srpske imaće iz Srbije svu stručnu pomoć u pripremi zakonskih i podzakonskih akata iz oblasti sporta, kao i pri formiranju Saveza sporta Republike Srpske. Ovo je za naš Radio potvrdio i Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinuu Ministarstvu za sport i omladinu u Vladi Srpske, najavivši saradnju ne samo u sportu, nego i u svom resoru.

 Saradnja će se nastaviti nakon  i potisivanja memoranduma rukometnog i vaterpolo saveza. Uskoro bi memorandume trebalo da potpišu i plivački, veslački, teniski i stonoteniski savezi Republike Srpske i Srbije.

Kada je riječ o saradnji sportskih saveza, Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza RS, potvrdio je da će ove jeseni biti odigrana fudbalska utakmica reprezentaciija Srpske i Srbije. Fudbalski savez RS dobio je saglasnost Fudbalskog saveza BiH i sada se samo čeka potvrda iz Uefe i Fife i određivanje termina.