latinica  ћирилица
ЈUTARNjI PROGRAM | 13/11/2013 | 11:04

"Putevi zdravlja" vode u Banjaluku

Drugi međunarodni sajam "Putevi zdravlja" na kojem se očekuje više od 200 učesnika i izlagača, biće održan od 14. do 16. novembra u Banjaluci. Manifestaciju organizuje Turistička organizacija Grada Banjaluka u saradnji sa brojnim partnerima. I ove godine okupiće predstavnike zvanične, alternativne i integrativne medicine koji će izlagati svoje proizvode i usluge, demonstrirati metode liječenja i kroz određena predavanja ukazati na njihovu efikasnost.

Cilj sajma je da se kroz znanje i iskustvo eminentnih stručnjaka doprinese podizanju svijesti o značaju prevencije i promocije zdravog načina života, rekao je, gostujući u Јutarnjem programu Radija RS, direktor Turističke organizacije Grada Banjaluka, Ostoja Baraši.
U okviru ove manifestacije biće organizovani i "Vrtići zdravlja", "Dječiji kutak" i "Јuniorska olimpijada", program posvećen djeci predškolskog i školskog uzrasta. Na ovaj način se ukazuje na to da o zdravim životnim navikama i unapređenju zdravlja treba učiti od malih nogu.
S obzirom na to da se 14. novembra obilježava Svjetski dan borbe protiv dijabetesa, za posjetioce sajma biće organizovano besplatno mjerenje šećera u krvi i drugi pregledi.
Ovo je i prilika da se naš grad promoviše kao značajna zdravstveno-turistička destinacija, rekao je direktor Turističke organizacije Banjaluka, Ostoj Barašin. On je naglasio da se za narednu godinu planira objedinjavanje dva sajma, turizma i zdravlja, kako bi se unaprijedila turistička ponuda Banjaluke, kako na domaćoj, tako i na regionalnoj turističkoj mapi.
Međunarodni sajam "Putevi zdravlja" održaće se u banjalučkom Domu omladine, a ulaz na sajam je besplatan.
O. Korać