latinica  ћирилица
ZIMSKE OLIMPIЈSKE IGRE SOČI 2014. | 03/02/2014 | 09:12

Ukupno 56 prenosa na programu Televizije Republike Srpske

Ruski grad Soči biće domaćin 22. Zimskih olimpijskih igara koje će se održati od 07. do 22. februara.

Ukupno 56 prenosa na programu Televizije Republike Srpske RTRS zajedno sa BHT1 je vlasnik TV prava za teritoriju Bosne i Hercegovine. Naši gledaoci će u februaru moći uživati u zimskim sportovima na programu RTRS. Planirano je ukupno da se radi 56 prenosa iz Sočija od kojih će većina biti u direktnom prenosu, dok će oni događaji čiji termini se poklapaju biti emitovani u snimku.

Najviše pažnje posvetićemo nastupima takmičara iz Bosne i Hercegovine i regiona, a oni nastupaji i u nama 'najbližim' disciplinama: skijanje, bijatlon i sankanje. Biće tu naravno i prenosa ostalih sportova kao što su hokej, ski skokovi, bob....

Na ovogdišnjim igrama učešće je prijavilo 85 olimpijskih odbora. Za potrebe Zimskih olimpijskih igara 2014. sagrađeno je ukupno 11 sportskih borilišta.

Sva borilišta podijeljena su u dvije grupe: Olimpijski park koji se nalazi u samom gradu Sočiju, i Planinski olimpijski kompleks u okolini varošice Krasnaja Poljana.

Petnaest zimskih sportova je najavljeno kao dio Zimskih olimpijskih igara 2014. Osam sportova je kategorizovano kao ledeni sportovi a to su: bob, sankanje, hokej na ledu, umjetničko klizanje, brzo klizanje, brzo klizanje na kratkim stazama i karling. Tri sporta su kategorizovana kao događaji alpskog skijanja i snoubordinga: alpsko skijanje, slobodno skijanje i snoubording, a preostala četiri sporta koja su kategorisana kao nordijska su: biatlon, nordijsko skijanje, skijaški skokovi i nordijska kombinacija.