latinica  ћирилица
ZIMSKE OLIMPIЈSKE IGRE SOČI 2014. | 07/02/2014 | 11:52

XXII Zimske olimpijske igre

XXII Zimske olimpijske igre će biti održane u Sočiju u Rusiji, od 7. do 23. februara 2014. godine. Planirano je ukupno da se radi 56 prenosa iz Sočija od kojih će većina biti u direktnom prenosu, dok će oni događaji čiji termini se poklapaju biti emitovani u snimku.

BH. skijašica Žana Novaković nosiće zastavu BiH na otvaranju Zimskih olimpijskih Igara u Sočiju, a njena lična iskustva moćićete saznati prateći blog Žane Novaković na našem portalu http://www.rtrs.tv/program/emisija.php?id=377

RTRS zajedno sa BHT1 je vlasnik TV prava za teritoriju Bosne i Hercegovine. Naši gledaoci će u februaru moći uživati u zimskim sportovima na programu RTRS. Tokom igara biće održano 28 takmičenja u 15 sportova, a  85 država potvrdilo je učešće na Zimskim olimpijskim igrama.

Na ovogdišnjim igrama učešće je prijavilo 85 olimpijskih odbora. Za potrebe Zimskih olimpijskih igara 2014. sagrađeno je ukupno 11 sportskih borilišta, a sva borilišta podijeljena su u dvije grupe: Olimpijski park koji se nalazi u samom gradu Sočiju, i Planinski olimpijski kompleks u okolini varošice Krasnaja Poljana.

Na programu RTRS od 07. do 23. februara, pratite XXII Zimske olimpijske igre.