latinica  ћирилица
MUZIČKA KUTIЈA | 15/12/2014 | 11:58

Potvrđena prva imena EGZIT 2015.

Petnaesti rođendan najboljeg evropskog festivala proslavićemo u velikom stilu: EGZIT festival biće održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a potvrđena su i prva imena jubilarnog izdanja festivala.

Јedan od najznajčajnijih hard rok i hevi metal bendova svih vremena, MOTÖRHEAD, konačno stižu na EGZIT da na Petrovaradinskoj tvrđavi u žestokom ritmu otpraše čuvene hitove! Legendarni bend je davne 1975. godine osnovao basista, frontmen i autor pjesama, Lemi Kilmister, jedna od najuticajnijih ličnosti u istoriji hevi metal i rok scene.

Sastav, poznat je po tome su tokom svih ovih godina uporno odbacivali žanrovske klasifikacije svoje muzike, a frontmen Lemi tradicionalno otpočinje njihove koncerte kultnom rečenicom: “Mi smo Motörhead. Mi sviramo rokenrol!”

Legendarni britanski bend ima ogromnu bazu obožavalaca na prostorima bivše Јugoslavije, još od šezdesetih godina kada je frontmena Kilmistera, kao jednog od prvih rokera koji su ovde svirali, dočekao i Јosip Broz Tito.

Uprkos dugoj karijeri, Motörhead je veoma produktivan bend: u januaru otpočinju rad na svom 22. studijskom albumu kojim će proslaviti 40. godina postojanja benda, a neke od pjesama s ovog albuma ćemo imati prilike da čujemo i na Petrovaradinskoj tvrđavi!