latinica  ћирилица
X FAKTOR | 28/04/2015 | 12:35

Završena 6.emisija!

But kamp!

Dobro došli u centar za obuku X faktora, takozvani but kamp!
Sudije (Aleksandra, Željko, Tonči i Masimo) postali su mentori i odabrali takmičare koje će voditi dalje.Izabrane su dvije grupe: takmičari stariji od 27 godina i mladići. Svaki mentor je imao šest stolica i morao da odabere kojih šest takmičara će ostati da sjedi na njima tj. ko ide dalje.
Željko Јoksimović bio je mentor damama, Aleksandra Kovač momcima, Masimo Savić mentorisao je starije od 27 godina, dok je Tonči Huljić bio mentor grupama.
 Marko Stantić iz Subotice pjevao je pjesmu Saše Kovačevića "Kako posle nas". Aleksandra je  mislila da on ima nešto posebno, te je sjeo na stolicu!
Nemanja Guzijan nije bio te sreće i poslan je kući.
Faris Pinjo iz Visokog otpjevao je pjesmu "I'm sexy and I know it", verziju DŽejmsa Artura i prošao.
Simpatični brka, Luka napravio je veoma neobičan izbor u drugom predstavljanju sa pjesmom Adel "Rolling in the deep" i dobio je velike ovacije. I ostao kod Aleksandre.
Na scenu je stupio Ilija, dečko koji je prošlog puta svojim vokalom sve ostavio bez teksta.Ovaj put  svi su se složili da je tehnički vrhunski izvedeno. Aleksandra je smatrala da mu fali samo iskustva i da neko radi sa njim i za sada ga je poslala na stolicu.
Siniša kojeg smo zapamtili po energičnom nastupu i plesu zapjevao je "Sway" Majkla Bublea. I Zaigrao. Kada je završio, Aleksandra je tražila savjet od kolega i dala mu šansu za dalje.
Pjesmu Kings of Leon, "Sex on fire", otpjevao je Marko. Za Masima je bilo previše i imao je drzak nastup. Aleksandra poštuje to što je on dao sve od sebe, ali ipak je takmičenje za njega završeno.
Da se izbor za stolicu sljedeći je pokušao Antonio Krištofić. Otpjevao je "Nije ljubav stvar" Željka Јoksimovića i već na pola nastupa dobio aplauz.
Aleksandra se dvoumila između Marka i Aleksandra jer nisu bili na visini zadatka. Kući je poslala Aleksandra, a njegovu stolicu je zauzeo Antonio.
Ivo Јurić iz Mostara je zapjevao  pjesmu Zdravka Čolića "Što ti dadoh".
Faris je morao da ustane, napusitio je Takmičenje da bi Ivo sjeo.
Boban Mojsovski pjevao je pjesmu "Keri" grupe Europe.
"Tako je dobro pevao mali, pevaš za bogove samo mi ta majica smeta mnogo je uska", rekao je Željko i dodao da mu je žao što on nije u njegovoj grupi.
Od Masima je dobio Bravisimo. Aleksandra je rekla da odlično pjeva i da će neko morati da ustane, a to će biti Marko.
Milan se u but kampu  predstavio pjesmom "Sorry Seems To Be The Hardest Word", grupe Blue. Masimo je rekao da je bilo jako dobro i da dugo nije čuo tako kontrolisan vibrato. Željko ga vidi u boj bendu. Aleksandri je jako simpatičan i dala bi mu šansu.
Pozvala je Ivu da otpjeva nešto. On je otpjevao svoju autorsku pjesmu ali je Aleksandra rekla da joj je olakšao posao, jer će ga poslati kući.
David iz Skoplja je pjevao pjesmu Tošeta Proeskog "Tajno moja". Uspio je da rasplače Aleksandru. Muškarci iz žirija su otišli da se napiju vode i Aleksandru ostavili samu da odluči. On definitivno ostaje, a kući ide Luka.
Šest takmičara koje ćemo ponovo gledati su: Ilija, Siniša, Antonio, Bojan, Milan i David.
A onda je došlo vrijeme da vidimo kojih šest takmičara starijih od 27 godina će Masimo pustiti u sljedeći krug.
Prvi je izašao Kotoranin, Marko koji je zapjevao "Mustang Sally", Vilsona Piketa.Onaj koji odlučuje, Masimo, rekao je "Želim te u svojih šest" te je Marko zauzeo prvu stolicu.
Sledeći je Nešad. On je za ovu fazu takmičenja odabrao pjesmu "Tajna vještina", DŽibonija. Masimo mu je za sada dao da sjedne na stolicu, s naznakom da će vidjeti šta će se biti u nastavku.
Danijela iz Nove Gorice u but kampu je zapjevala "Make You Feel My Love" od Adel. Ponovo, na svoj, specifičan način i dobila veliki aplauz.
"Јa mislim da tebi ne treba ovo takmičenje", rekao je Željko i nastao je tajac, a onda je i objasnio:
"Ti si već oformljen izvođač i tebi fali samo jedna dobra pesma".
Za Masima je prvi put bilo kako kaže "too much", ali ovoga puta je bilo jako dobro i sjela na treću stolicu.
Amel Ćurić kojem su tokom audicija prognozirali finale sledeći je takmičar. On se predstavio pesmom "Lažeš zlato lažeš dušo", Bijelog Dugmeta.
"Masimo, ti već imaš top tri. Mislim u finalu", rekao je Željko. Masimu se dopao i Amel te je četvrtom takmičaru za redom dao stolicu.
Markova drugarica Hildegard nastupila je sljedeća i to pjesmom "Ain't nobady".
Masimo je dodao da se smijao Aleksandri kada je imala problem da izabere najbolje među mladićima, a sada i sam ima problem u svojoj grupi. Posle nekoliko trenutaka razmišljanja poslao ju je na stolicu i tako još uvek niko nije otišao kući. A mnogo takmičara je ostalo da se predstavi.
Kantautor iz Valjeva Srđan Lazić zapjevao je "Ostani", Gorana Karana.
Onda su Tonči, Aleksandra i Željko zapjevali: "Sve su stolice pune", što je značilo da je Masimo u ozbiljnom problemu. Ipak nisu bile. Ostala je jedna. I zauzeo ju je Srđan, a onda je Masimo dodao da kreću ozbiljni problemi.
Ana, profesor pjevanja u KUDu nije uspjela da prođe. 
Bivši fudbaler Stipe osvojio je mnoga ženska srca nakon audicije, a da se izbori za svoje mjesto u daljem takmičenju pokušao je pjesmom "Kad ti zatreba", Sergeja Ćetkovića.
Masimo je odlučio da napravi, ono što on zove "rošadom", a to znači da je Stipe dobio stolicu, samo je bilo pitanje ko će mu je ustupiti.
Bilo mu je teško, ali je na kraju odlučio da to bude Nešad.
Milica  je započela borbu za svoje mesto u šest najboljih takmičara iznad 27 godina pjesmom "At last", Ete DŽejms.
"To je ta južna pruga i to je taj soul u glasu", oduševljeno je rekla Aleksandra, a Željko kaže da je bila fantastična.
Masimo ipak nije vidio ono što su vidjeli Aleksandra i Željko te da je primoran da traži dlaku u jajetu, i na žalost ona ide kući.
Ni roker Miloš nije bio bolje sreće , te i on ide kući.
Alen Bulić se u but kampu predstavio pjesmom "Helo", Lajonela Ričija.
Alen je sam rekao da nije dao sve od sebe i prihvatio Masimovu odluku da se za njega takmičenje u X faktoru ovdje završava.
Almir je pjevao pjesmu DŽastina Timberlejka "What goes around, comes around". Neko mora da plati danak za Almirov ostanak, rekao ja Masimo jer on mora da ostane. Masimo je zamolio publiku da odabere, ali činilo se da bi i publika željela da svi ostanu, pa im je Masimo rekao da ih više neće ništa pitati. Teška odluka bila je pred Masimom i tražio je konsultacije sa produkcijom.
Na kraju odluka je da je Stipe taj koji će napustiti takmičenje, uz obrazloženje da je ovoga puta podbacio, ali da je ispred njega perspektiva.
Nikola Marjanović predstavio se pjesmom Adel, "Someone like you". Veoma neobičan izbor i originalno izvođenje izmamilo je aplauz kako od publike tako i od Aleksandre. Željko je rekao da bi rado otišao na Nikolinu svirku, a Aleksandra mu se pridružila.
"Svi koji su te vidjeli mogu samo da ti aplaudiraju", rekao je Tonči.
Masimo je rekao da se znaju već dugo, da je vrhunski muzičar i da ga nikako neće poslati kući. A onda je priznao da će završiti u bolnici zbog ovoga. Na kraju morao je da presječe, Hildegard je Nikoli ustupila mjesto.
Јelena Đurić iz Beograda zapjevala je "Stop" od Sem Braun i to tako da je podigla cijeli studio na noge. Alksandra je po beogradskom žargonu rekla da je bilo "kidanje", Željko je dodao da bi joj sigurno dao stolicu, a za Tončija je ona ovu pjesmu otpjevala bolje od Sem Braun.
"U životu nisam vidio da neko pojede tako Sem Braun", rekao je Tonči.
"Kad neko tako pjeva onda je jako seksi, uvijek. To je dodirnuto od univerzuma ljudi moji", rekao je Masimo i dodao da je i dalje u dilemi.
A šta je Masimo odlučio, pogledajte u subotu u 20 časova na našoj televiziji!