latinica  ћирилица
SABORNO ZA KOSOVO I METOHIЈU | 19/04/2016 | 13:23

Večeras dobrotvorna veče posvećena Narodnim kuhinjama na KiM

Ulaz je slobodan, posjetioci će svojim prilozima pomoći ovu humanitarnu akciju.

U Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci u utorak, 19 aprila u 20 časova, biće održano dobrotvorno veče za pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji. Humanitarno veče “SABORNO ZA KOSOVO I METOHIЈU” organizuje Srbsko Sabranje "Baštionik". Tim povodom je održana i konferencija za novinare na kojoj su govorili Predrag Adamović predsjednik organizacije Srbsko sabranje "Baštionik", Arno Gujon predsjednik organizacije "Solidarnost za Kosovo" i Mira Lolić Močević urednica u Redakciji specijalnih programa Televizije RS.

Dobrotvorno veče, u organizaciji Srbskog sabranja "Baštionik", biće održano u okviru akcije pomoći Srbima s Kosmeta "Kad bi hljeba bilo više".

 PREDRAG ADAMOVIĆ, predsjednik organizacije Srbsko sabranje "Baštionik"

U okviru dobrotvorne večeri biće promovisana knjiga "Svi moji putevi vode ka Srbiji", autora, mladog Francuza Arna Gujona, predsjednika organizacije "Solidarnost za Kosovo" koja okuplja veliki broj francuskih donatora.

ARNO GUЈON predsjednik organizacije "Solidarnost za Kosovo"

Radio-televizija Republike Srpske, koja je medijski pokrovitelj ove dobrotvorne večeri, raspolaže brojnom dokumentarnom arhivom o Kosovu i Metohiji. Snimljeno je mnogo životnih priča Srba iz južne srpske pokrajine kao i na desetine dokumentarnih filmova.

MIRA LOLIĆ MOČEVIĆ urednica

U okviru programa donatorske večeri nastupiće Kulturno-umjetničko društvo "Kopaonik" iz Leposavića s Kosova i Metohije. Ulaz će biti slobodan, ali svi posjetioci svojim prilozima će pomoći ovu humanitarnu akciju.