latinica  ћирилица

Dani srpske kulture u Sankt Petersburgu

Dušu nisu ubili među filmovima koji će se prikazati ruskoj publici.

Iz informacije proslijeđene medijima iz Kinoteke Republike Srpske izdvajam i dio koji se odnosi na filmove mojih kolega i dokumentarac Dušu nisu ubili:  

"Programom „Večeri dokumentarnog filma Republike Srpske“ , koji će biti održan u Sankt Peterburgu od 10. do 12. maja , u okviru manifestacije „Dani Republike Srpske u Sankt Peterburgu“, Kinoteka Republike Srpske predstaviće nekoliko značajnih dokumentarnih filmova i autora koji su svojim dokumentarcima obilježili ovaj vid stvaralaštva u Srpskoj.

Tokom trodnevnog programa, koji će biti održan u Kinocentru „Rodina“ u Sankt Peterburgu, biće prikazani višestruko nagrađivani dokumentarci Duška Anđića, Milovana Pandurevića, Sima Brdara, Milenka Јovanovića, Snježana Lalovića, Branka Lazića i Mire Lolić Močević, proizvedeni od 1995. do 2018. godine.  

Druge večeri, 11. maja, biće prikazani dokumentarci „Biti ili ne Ivan Hiti“ Branka Lazića iz 2015. i „Tanakini mostovi“ Snježana Lalovića iz 2018. godine, u produkciji Radio-televizije Republike Srpske.

 

Program se završava 12. maja projekcijom dugometražnog dokumentarnog filma „Dušu nisu ubili“ Mire Lolić Močević iz 2017. godine, u produkciji Udruženja  Srpsko -ruski Most i Radio-televizije Republike Srpske. "

Uspješne večeri i dobre reakcije publike ...