REPUBLIKA SRPSKA | 16/01/2014 | 20:42

Dreni Kuridži upućeno prijeteće pismo

Izvor: RTRS  

Bivšoj načelnici opštine Oštra Luka Dreni Kuridži upućeno je prijeteće pismo. Iznuđivači traže novac, ili će, kako je navedeno, biti ubijena.

Pusti snimak
VIDEO: Prijeteće pismo Dreni Kuridžitrajanje: 1:38

Prijeteće pismo naslovljeno na bivšu načelnicu opštine Oštra Luka Drenu Kuridžu ostavljeno je ispred njene porodične kuće. Bez potpisa i pisano rukom, nepoznati počinilac u pismu bio je jasan - traženo je da Kuridža u najlon umota 4.000 maraka i ostavi na autobuskom stajalištu u Ništavcima između Oštre Luke i Prijedora.

"Ne bude li to na tom mjestu, ići će ti bomba u kuću dok spavaš kao upozorenje. Ako drugi dan kesa sa parama ne bude na tom mjestu, bićeš ubijena vrlo lako i bez problema", stoji u prijetećem pismu.

Porodica Kuridža je u šoku. Nije im jasno ko stoji iza pisma.

"Smatram da nisam nikom ništa naudila i da nema nijedan valjan razlog da mi se to prijeti, pogotovo što se bojim za život svoje porodice", kaže Kuridža.

Prijetnje su ozbiljne, kao i namjere počinilaca, smatra aktuelni načelnik Oštre Luke Dragan Stanar i osuđuje ovakav čin. Stanar dodaje da se ova prijetnja krajnje ozbiljno mora prihvatiti i traži od policije da ispita situaciju.

Policija, kako saznajemo, u saradnji sa Okružnim tužilaštvom, ispituje sadržaj pisma.

Mještani ove male, pogranične opštine kažu da ovako nešto u Oštroj Luci nije zapamćeno. Strahuju i za svoju bezbjednost.

Drena Kuridža bila je načelnica opštine Oštra Luka u tri mandata. Danas je odbornik u lokalnoj skupštini.

V.Č.

FOTO DANA

Humanitarne akcije
17.04.2014.
17.04.2014.
17.04.2014.
VIЈESTI - ARHIVA
PONUTOSRIČETPETSUBNED