latinica  ћирилица
24/04/2014 |  20:56 | Autor: SRNA

Cvijanović: "Sportek" - važan subjekt u privrednom životu Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je prilikom posjete kotorvaroškoj Fabrici obuće "Sportek" da ova fabrika predstavlja važan subjekt u privrednom životu ne samo ove lokalne zajednice, nego i cijele Republike Srpske.

"Ova fabrika me podsjeća na dobra stara vremena. Raduje podatak da Fabrika obuće `Sportek` zapošljava 1.630 radnika. Trend zaposlenosti se povećava iz godine u godinu, što ovu opštinu čini jednom od najuspješnijih u Srpskoj", rekla je Cvijanovićeva.

Premijer Srpske je naglasila da Kotor-Varoš predstavlja očigledan primjer dobre saradnje i uspješne komunikacije između opštinskog rukovodstva i investitora, te dodala da se ova opština s pravom može pohvaliti da ima najmanju stopu nezaposlenosti.

Fabrika obuće "Sportek" nedavno je dobila prvu nagradu Privredne komore Srpske u oblasti zapošljavanja, a samo u prvom kvartalu ove godine broj zaposlenih je povećan za 434 radnika.

"U prošloj godini smo investirali u opremu i građevinske objekte više od 3,5 miliona maraka, a namjeravamo da gradimo novu halu i proširujemo proizvodnju. Uglavnom smo orijentisani na izvoz", rekao je direktor Fabrike Mirko Petrešin.