latinica  ћирилица
13/06/2014 |  15:42 | Autor: RTRS

Od 15.juna ljetna programska šema

Od nedjelje, 15. juna na programu Televizije Republike Srpske počinje ljetnja šema emitovanja programa.
RTRS - RTV Dom - Foto: RTRS
RTRS - RTV DomFoto: RTRS

 Neke od emisija prestaju s emitovanjem do jeseni, ali su pripreme za ljetnji program odavno počele.

Radio – televizija RS kao Јavni servis svih građana RS do sada je bila medijski pokrovitelj mnogih značajnih manifestacija ali se trudila i da za svoje gledaoce nabavi sadržaje koji će im ovog ljeta biti zanimljivi. Držeći korak sa tim, na Televiziji RS, i ovog ljeta samo najbolji sadržaji.

Iz onoga što će se emitovati, s ponosom izdvajamo bogat sportski i zabavno – kulturni program. Tako će gledaoci imati priliku da prate dešavanja sa teniskih terena u Vimbldonu, ITF teniski turnir za žene Banjaluka open 2014, kao i ITF teniski turnir za žene Brčko open 2014, prijateljsku humanitarnu utakmicu rukometnih reprezentacija Republike Srpske i Srbije, Evropsko prvenstvo u vaterpolu, Svjetsko prvenstvo u padobranstvu koje se održava u Banjaluci, kvalifikacije za Ligu šampiona, finale Fudbalskog kupa RS, Svjetsko prvenstvo u košarci za muškarce.

Ovog ljeta bogat zabavno-kulturni program, iz kojeg izdvajamo: Teatar Fest 2014, gdje će RTRS dodijeliti nagradu “Korak u hrabrost”, Sajam za djecu i porodicu 2014, najveći događaj u regiji koji se prvi put ove godine održava u Banjaluci, međunarodni festival folklora, Dukatfest, Izbor za Mis BiH, 7. svjetski Tamburica fest Novi Sad 2014, veliki humanitarni koncert popularne grupe Miligram, Vidovdansku akademiju iz Andrićgrada, Međunarodni festival kratkog igranog filma “Kratkofil”, regionalni muzički festival “Јelen Demofest”, veliki muzički događaj na ovim prostorima Sabor trubača u Guči.

Informativni program je dobio novi, ljetnji izgled. Јutarnji program svakog dana zajedno s gledaocima počinje dan korisnim i zanimljivim informacijama, najnovijim vijestima i najavama važnijih dešavanja u RS, regionu i svijetu. Vijesti, Dnevnik 1, U fokusu, Srpska danas, Ljudovanje, Rat za civilizaciju, Plodovi rada, emisije su koje će se i ovog ljeta emitovati. Dnevnik 2 u svom redovnom terminu sa najaktuenijim informacijama iz zemlje i svijeta, sa novom snagom voditeljskih parova – provjerenih i vrsnih novinara-voditelja. Dnevnik 3 koji je na programu svakog dana, u 23 časa sa savremenijim, sažetijim i bržim informacijama, uključenjima i aktuelnim gostima.

Ovog ljeta uđite u "Krug"!

Temperature rastu i na političkoj sceni, a glavni akteri ovog ljeta ulaze u "Krug", novu emisiju Radio-televizije Republike Srpske. Od 26. juna, četvrtkom u 21 čas i 10 minuta,  vruće rasprave o aktuelnim temama. Suprotstavljene strane za istim stolom.

Osim članova vlasti i opozicije, u studiju će se sučeljavati svi akteri javnog života u Republici Srpskoj koji su na suprotnim stranama u svojoj oblasti. Emisija se neće baviti samo politikom, već svim sferama života u Srpskoj, a ljeto koje je pred nama, već je izvjesno, daće dovoljno povoda za rasprave. Predizborne priče, privredne afere, socijalne dijaloge, društvene probleme... iz kuloara sele se direktno u studio. Vladajuće partije i opozicija. Stav i kontrastav. Optužbe – licem u lice. Kakvi će biti odgovori, ko će se bolje snaći u vrućoj stolici, ko će privoliti javnost na svoju stranu? Debata uživo u studiju sa Marijanom Đurđević.

Iz redakcije Zabavnog programa vrijedni novinari pripremaće emisije “7U1”, Urbanu zonu i TV Bingo.

Redakcija Filmskog i dokumentarnog programa povodom 15 godina od osnivanja Akademije umjetnosti u Banjaluci, od 16. juna, svakog ponedjeljka prikazivaće studentske filmove.