latinica  ћирилица
16/07/2014 |  21:24 | Autor: klix.ba

Sedam namirnica koje izazivaju neprijatan miris tijela

Neprijatan miris tijela neće vam pomoći da steknete više prijatelja. Za njegovu pojavu neki okrivljuju gene, jeftine parfeme, naporan posao, ali nema sumnje da i način ishrane igra svoju ulogu.

A ovo je i listu od sedam namirnica na koje morate obratiti pažnju, kako biste spriječili neprijatne mirise.

Začinjena hrana

Unošenje previše začinjene hrane rezultira povećanjem količine sumpora u organizmu, koji se eliminiše iz tijela kroz pore kože i disanjem. Potrudite se da jedete dobro izbalansiranu hranu, koja ne sadrži previše luka i ljutih papričica.

Crveno meso

Crveno meso se sporo vari, a ukoliko pojedete previše, to će dovesti do prekomjernog znojenja. Iako vegetarijanci nemaju takvih problema, treba imati na umu da neke biljke takođe imaju slične efekte.

Alkohol

Unošenje prevelike količine alkohola dovodi do neprijatnih mirisa. Oko 10 odsto unesene količine alkohola se ne preradi u organizmu, a onda se prilikom znojenja javljaju neprijatni mirisi.

Brza hrana

Preterana konzumacija brze hrane uz neaktivnost dovodi do nakupljanja masnih ćelija u tijelu, što je glavni uzročnik zvojenja i neprijatnog mirisa tijela. Јavlja se i neprijatan zadah, jer je za varenje brze hrane potrebno više vremena nego za varenje zdrave hrane. Hrana s mnogo ulja, šećera, brašna i soli treba da se unosi u umjerenim količinama.

Hrana koja ne sadrži ugljene hidrate

Ovakva hrana uzrokuje preterano znojenje i višak proteina. Zbog toga se stvaraju ketoni u krvotoku, koji dovode do neprijatnih mirisa.

Mliječni proizvodi

Mliječni proizvodi su bogati proteinima, a varenje većih količina teče veoma sporo. Oslobađa se sumporvodonik i metil mercaptan, što dovodi do neprijatnih mirisa.

Duvan

Nije novost da duvan ne miriše prijatno. Njegova aroma se zadržava na koži, kosi i odjeći.