latinica  ћирилица
06/09/2014 |  20:09 | Autor: TANЈUG

Dešam: Srbija je zaslužila da igra na SP u Brazilu

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešam rekao danas da je Srbija zaslužila da igra na Mundijalu u Brazilu i dodao da se nada da će tim Dika Advokata ispraviti tu grešku i plasirati se na Evropsko prvenstvo, koje se 2016. godine organizuje u njegovoj zemlji.
Didije Dešam - Foto: Getty Images
Didije DešamFoto: Getty Images

"Srbija ima veoma dobar tim, dosta fudbalera igra u Premijer ligi, koja je najjača liga na svijetu. Mislim da je mogla da se kvalifikuje u Brazil, sada su promijenili selektora i nadam se da ćemo vas vidjeti u Francuskoj", rekao je Dešam na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

On je istakao da će za utakmicu protiv Srbije napraviti dosta izmjena u odnosu na prijateljski meč protiv Španije, koji su "trikolori" dobili sa 1:0.
"Biće to različit sastav u odnosu na meč protiv Španije, prošlo je nekoliko dana od te utakmice i ne želim da umaram igrače. Hoću da ih sve vidim na djelu, što ne znači da ćemo igrati sa drugim timom. Cilj nam je da budemo prvi u grupi i da kvalifikacije završimo sa svim pobjedama", dodao je Dešam.

Kapiten i golman reprezentacije Francuske Ugo Ljoris veruje da će njegov tim ostvariti pobjedu, iako ga očekuje težak meč u Beogradu.
"Motivisani smo isto kao protiv Španije, ta pobjeda nam je dala krila. U Beogradu nas očekuje vruća atmosfera, Srbija ima dobar tim, znam da imaju dosta fudbalera koji igraju u Engleskoj i Italiji. Sigurno žele da se iskupe što nisu igrali na Svjetskom prvenstvu i sa novim selektorom ostvare uspjeh", rekao je Ljoris.

Utakmica između Srbije i Francuske igra se sutra od 20.45 na stadionu Partizana.