latinica  ћирилица
10/09/2014 |  11:27 | Autor: RTRS

"Selektore, pozovite Lazoviće"

Nekadašnji selektor nacionalnog tima Srbije, iskusni stručnjak i "trenerski bard", kako ga u posljednje vrijeme sve češće predstavljaju, Milan Živadinović, iznio je u izjavi za današnji "Sport" svoje viđenje onoga što su prikazali "Orlovi" pod vođstvom novog selektora Dika Advokata.

Poslije remija sa Francuzima na debiju novog selektora Dika Advokata, pojavljuje se dosta komentara kad je u pitanju prikazana igra reprezentacije Srbije. Ipak, analiza gospodina Milana Živadinovića se ne može tek tako zaobići...

Popularni "Živa" je pomno pratio igru reprezentacije Srbije i iskusno uočio ključne slabosti "orlova".

"Meč sa Francuzima je još jedna potvrda da imamo problema sa špicevima. I Đorđević i Mitrović i Marković imaju kvalitet, ali njihovih golova nema. Pokazalo se opet da smo najopasniji iz prekida, pa još jedino kapiten Ivanović može nekim udarcem glavom da ugrozi gol rivala", ističe Živadinović, a prenosi ''Sport''.

A onda, Živa izvlači "keca iz rukava", rješenje koje Advokatu vjerovatno ne bi ni palo na pamet - da umjesto po Evropi, potraži golgetera u domaćoj Superligi.

"Predlažem mu Lazoviće! i Darka i Danka, a posebno ovog drugog! To su dva najbolja napadača u srpskom fudbalu", jasan i glasan je Živadinović, a do početka kvalifikacija nam ostaje da sačekamo da li će Holanđanin prihvatiti ovu njegovu preporuku.

Osim Žive, oglasio se i još jedan nekadašnji selektor Јugoslavije Slobodan Santrač, koji smatra da je ključni problem na sredini, gdje Srbiji nedostaje igrač poput Slaviše Јokanovića, ali i da se mora igrati mnogo brže.

Savjeti su tu, Advokat je na potezu...