latinica  ћирилица
10/09/2014 |  17:13 | Autor: SRNA

Novi Grad: Počeli "Dani pčelarstva, voćarstva i našeg sela"

Na šestoj manifestaciji "Dani pčelarstva, voćarstva i našeg sela" koja je počela danas u Novom Gradu učestvuju 33 izlagača iz ove i susjednih opština, a cilj je da se razvije svijest kod stanovništva o višestrukom značaju kupovine domaćih proizvoda.

Otvarajući manifestaciju, načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić istakla je da je riječ o važnom vidu podrške domaćim proizvođačima.

Rajilićeva je najavila da će krajem septembra u Blatni kod Novog Grada biti održana još jedna manifestacija za poljoprivredne proizvođače - izložba junica.

Predsjednik Udruženja pčelara Novi Grad Miloš Odžić rekao je da je ostvaren cilj i da na "Danima pčelarstva, voćarstva i našeg sela" svaki put učestvuje sve više izlagača.

Osim pčelara, proizvodni program predstavljaju i članovi Udruženja voćara iz Novog Grada, poljoprivredne zadruge "Agrojapra" iz Donjih Agića, "Agrouna" iz Donjeg Vodičeva i "Podgrmeč" iz Rujiške, kao i registrovani poljoprivredni proizvođači koji se bave plasteničkom proizvodnjom. Učestvuju i udruženja žena "Plodovi sela "i "Zlatne ruke", kao i lokalna Agencija za razvoj koja u saradnji sa prijedorskim Udruženjem "Promotur" promoviše turizam i domaće proizvode.

U okviru kampanje "Naše je bolje" na manifestaciji u Novom Gradu učestvuju i predstavnici Privredne komore, područne kancelarije Prijedor.

Šeste "Dane pčelarstva, voćarstva i našeg sela" organizuje opština Novi Grad u saradnji sa Društvom pčelara, Udruženjem voćara i Udruženjem žena "Plodovi sela".

Planirano je da maniFestacija, izložbeno-prodajnog karaktera, traje dva dana, ukoliko to dozvole vremenske prilike.