latinica  ћирилица
12/09/2014 |  13:31 | Autor: RTRS

Brod: Otvoren Sajam privrede

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević istakao je danas u Brodu, otvarajući Sajam privrede, da je ova manifestacija sjedište odličnih poslovnih odluka, te pohvalio lokalnu zajednicu za organizaciju ovog skupa.
Brod - Otvoren Sajam privrede - Foto: SRNA
Brod - Otvoren Sajam privredeFoto: SRNA

"Ovdje imamo više od 40 izlagača iz Posavine i ovo je prilika da se razmijene iskustva i kontakti, da se ugovore novi poslovi na tržištu", rekao je Kovačević otvarajući ovaj sajam sa načelnikom opštine Brod Ilijom Јovičićem.

Ministar je istakao da su Vlada Republike Srpske i ministarstvo podržali ovu manifestaciju, kao i niz drugih sajmova koje organizuju lokalne zajednice u Srpskoj.

Načelnik Јovičić je rekao da ova opština nastoji da bude privlačna za investitore, te da je u tom cilju za dvije i po godine učinjeno mnogo dobrih poteza.

"Ranije nije bilo privrednih manifestacija ove vrste, nastojaćemo da ovaj sajam postane tradicija i mjesto dobrih poslovnih odluka. Radimo i na otvaranju novih radnih mjesta, rješavanju problema iz prošlosti, ali i donošenju odluka za bolju budućnost", dodao je Јovičić.

Otvaranju sajam u Brodu prisustvovali su i ministarka pravde Gorana Zlatković, ministar unutrašnjih poslova Radislav Јovičić i pomoćnik ministra trgovine i turizma Aleksandra Trifković.

Priređen je i bogat kulturno-umjetnički program, u kojem su učestvovala društva "Duško Trifunović" i "Liješće".

Sutra, drugog dana sajma, biće upriličen Gastro-susret i takmičenje u pripremanju gulaša, a zatvaranje sajma i uručivanje nagrada i priznanja predviđeno je za 18.00 časova.