latinica  ћирилица
18/09/2014 |  14:42 | Autor: RTRS

SDS platio PUP-u 50.000 KM za ulazak u koaliciju

Član Partije ujedinjenih penzionera i kandidat koalicije SDS-PUP-SRS RS za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Drago Borovčanin, izjavio je na tribini građana “Imate riječ” na Palama da je PUP dobio 50 hiljada konvertibilnih maraka od Srpske demokratske stranke da s tom partijom uđu u koaliciju.

“Pošto smo loše prošli na lokalnim izborima tražili smo koji će od dva brodića biti stabilniji. Smatrali smo da SDS ima jedan kontinuitet i s njima smo pošli i dali su nam 50 hiljada maraka i troškove tribina“, rekao je Borovčanin odgovarajući na pitanje iz publike “Koje funckije i pogodnosti su dobili vodeći ljudi u PUP-u za promjenu koalicionog partnera".

Tribina “Imate riječ“ na Palama održana je 9. septembra u organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta na kojoj su, kako navode u ovoj nevladinoj organizaciji, "građani iskoristili priliku i razgovarali s kandidatima o njihovim ekonomskim programima, korupciji, zapošljavanju mladih, te o onome što će uslijediti ukoliko budu izabrani na predstojećim izborima".

Komletan video snimak možete pogledati na zvaničnom Јutjub kanalu NDI.