latinica  ћирилица
18/09/2014 |  21:07 | Autor: RTRS

Fajront u Sarajevu- Nele Karajlić u Banjaluci!

Poznati muzičar i glumac, Nele Karajlić, u Banjaluci je večeras održao promociju knjige "Fajront u Sarajevu" a danas je posjetio fudbalski klub "Rekreativo", čiji je počasni predsjednik.

Ovaj mislilac odavno je namjeravao da piše, a trenutak odluke bio je 22. maja 2011. godine. Autobiografija nekadašnjeg frontmena sarajevske grupe "Zabranjeno pušenje" Nenada Јankovića - Dr Neleta Karajlića priča je o odrastanju, sarajevskoj raji i jednoj od najoriginalnijih ikona bivše Јugoslavije.

"I nakon hiljada koncerata, na stotine turneja i jednog srčanog udara, mnogobrojni poštovaoci lika, djela, glasa i stasa ovog jedinstvenog meteora na nebu jugoslovenskog rock and rolla, dobili su ono što su zaslužili", navedeno je u Izdavačkoj kući "Laguna" pod čijim je okriljem i izdato ovo djelo.

Govoreći na promociji u Banskom dvoru, o razlozima zašto je napisao knjigu "Fajront u Sarajevu", naveo je da mu nikad ništa teže nije bilo od pisanja.

Onaj ko misli da napiše autobiografiju treba to da učini onog trenutka kada ga život prvi put opeče i kada počne da misli...