latinica  ћирилица
18/09/2014 |  22:28 | Autor: sportske.net

Raško Katić darovan zlatnikom Kragujevca

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović priredio je prijem za Raška Katića, Kragujevčanina koji je u Španiji osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu sa reprezentacijom Srbije.

Čestitajući na sjajnoj igri i medalji, u znak sjećanja na taj uspjeh gradonačelnik je uručio Katiću zlatnik sa likom Belog anđela.

U izjavi koju prenosi zvanični sajt grada Kraguejvca, Raško Katić ističe da i dalje ne može da sredi utiske sa Mundobasketa.

"Teško je sumirati utiske i opisati riječima ono što se desilo u Španiji, bar što se tiče mojih emocija, jer reči nekako upropaste sve što je lijepo i naprave od svega patetiku.", rekao je Raško Katić.

"U Španiji se pisala istorija, ovo je prva medalja sa svjetskog prvenstva samostalno za Srbiju i mislim da će naša generacija biti upisana u istoriji košarke ove zemlje. Јa sam ponosan i srećan što sam bio deo svega toga.", dodao je on.

Iako ovog ljeta nije bio planiran za reprezentaciju, Katić je bio na širem spisku reprezentacije, a sam poziv od selektora Đorđevića dobio naknadno. Kako ističe, sve se dešava sa razlogom.

"Presrećan sam sa onim što smo u Španiji uradili, bukvalno svaki igrač je dao neki svoj doprinos. Stvarno smo izgledali kao tim, igrali smo srcem i vratili vjeru nacije u sportove. Siguran sam da svaki uspjeh koji se desi u bilo kom sportu proizvede dozu entuzijazma kod dece i probudi ljubav prema svemu tome. Bili smo svjedoci kako je Đoković probudio tenis u Srbiji. Siguran sam da će ova srebrna medalja dodatno motivisati našu djecu da igraju košarku. Nikada nismo prestali da budemo zemlja košarke, a ova medalja, kazao je Katić, doprinijeće tome da se ime Srbije na svjetskoj sceni izgovara sa poštovanjem.", istakao je on.

Gradonačelnik Kragujevca je ovom prilikom istakao da je ponosan na Orlove, podeijlio je i ponos koji zbog Raška Katića osjećaju svi Kragujevčani.

"Ovo je fantastičan rezultat jedne generacije Srbije, koja jeste košarkaška nacija ali i zemlja koja je u velikim problemima, zemlja u kojoj se za sport ne izdvaja koliko bi trebalo. Imajući u vidu koliki su budžeti ostalih reprezentacija, ponosni smo na uspjeh našeg tima i jedinstvo koje smo imali prilike da vidimo. Ponos je još veći što je naš Kragujevčanin bio dio te ekipe, srećni što smo na taj način učestvovali u osvajanju medalje.", rekao je Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca.