latinica  ћирилица
19/09/2014 |  15:36 | Autor: RTRS

Banjaluka-ambasador Češke u oproštajnoj posjeti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci u oproštajnu posjetu ambasadora Češke u BiH Tomaša Sunjoga sa kojim je razmijenio mišljenje o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o nastavku saradnje Srpske i Češke.
Dodik i ambasador Češke u BiH - Foto: SRNA
Dodik i ambasador Češke u BiHFoto: SRNA

Tokom sastanka istaknut je značaj vrlo dobrih odnosa Republike Srpske i Češke, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Predsjednik Republike zahvalio je ambasadoru Češke za saradnju i poželio mu puno uspjeha na profesionalnom i ličnom planu.

Češka zajedno sa zemljama članicama Višegradske grupe ostaje dodatno angažovana i zainteresovana za proces pridruživanja zemalja Balkana EU, rečeno je na sastanku predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića i češkog ambasadora u BiH Tomaša Sunjoga.

Radojičić je zahvalio ambasadoru Sunjogu za saradnju u proteklih pet godina, koliko je trajao njegov mandat, soapšteno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine Srpske.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnim političkim kretanjima u Republici Srpskoj i BiH, naročito o pripremama za opšte izbore 12. oktobra.

Sunjog je Radojičića informisao o novoj Vladi u Pragu i stavovima Češke u otvorenim pitanjima evropskih integracija, pruživši dalju podršku evropskom putu BiH.