latinica  ћирилица
20/09/2014 |  18:02 | Autor: SRNA

Susreti invalida rada Republike Srpske

U Novom gradu održani su 11. susreti invalida rada Republike Srpske.
U Novom gradu održani su 11. susreti invalida rada Republike Srpske - Foto: SRNA
U Novom gradu održani su 11. susreti invalida rada Republike SrpskeFoto: SRNA

Predsjednik Saveza invalida rada Srpske Milka Јović je na svečanoj sjednici Predsjedništva Saveza istakla da su ovi susreti značajna aktivnost, te da Savez, uprkos svim poteškoćama, realizuje programske zadatke.

Načelnik Odjeljenja za rad i zapošljavanje u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Rajko Kličković rekao je danas da je Savez invalida rada "oštećen u promjenama društveno ekonomskih odnosa, jer su iz jednog ustaljenog i tradicionalnog sistema penzijskog i invalidskog osiguranja prešli u sektor socijalne zaštite".

"Nastojaćemo da sredstvima i stručnom pomoći doprinesemo poboljšanju položaja invalida rada", istakao je Kličković.

Danas je učesnike ovih susreta u sali Skupštine opštine Novi Grad primio predsjednik lokalnog parlamenta Mirko Zgonjanin, koji je rekao da su ovi susreti koje organizuje Savez invalida korisna aktivnost i da je treba podržati.

Nakon svečane sjednice, organizovana je i posjeta učesnika Susreta Hašanima, rodnom mjestu Branka Ćopića u opštini Krupa na Uni, a nakon toga i Poljoprivrednoj zadruzi "Agrojapra" kod Novog Grada.

Savez invalida rada osnovan je 1999. godine a od 2006. godine odlukom Vlade Republike Srpske ima status organizacije od javnog interesa.

Od ukupno 2.885 invalida rada koji su članovi Saveza invalida rada Republike Srpske, 245 ih je iz Novog Grada.