latinica  ћирилица
22/09/2014 |  08:59 | Autor: RTRS

Pokušaj rušenja krsta na Zlatištu

Grupa sarajevskih mladića pokušala je sinoć da sruši spomen krst na Zlatištu.

Policiji CЈB Istočno Sarajevo sinoć oko 23 časa prijavljeno je da se u blizini spomen - krsta koji je juče postavljen na Zlatištu, nalazi grupa mladića koji pokušavaju da sruše krst.

Policija je reagovala zajedno sa Јedinicom za specijalnu podršku. Izašla je na teren i pronašla pet mladića i dva automobila. Kako saznajemo, mladići su pokušali da sruše krst tako što su ga vezali sajlom i vukli automobilom.
Policija je privela pet mladića, od kojih je jedan maloljetan.

Oni su privedeni u policijsku stanicu Istočno Novo Sarajevo, potvrdila nam je portparolka CЈB Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Nakon što se dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Tarik Crnkić izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, privedeni mladići su pušteni, ali uz obavezu da se danas jave u policijsku stanicu Istočno Novo Sarajevo na informativni razgovor. 

U noći sa subote na nedjelju, na Zlatištu iznad Sarajeva podignut je krst, spomen obilježja "u znak sjećanja na više od 6.500 ubijenih sarajevskih Srba", kako je naveo predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić.