latinica  ћирилица
23/09/2014 |  11:31 | Autor: Agencije

Marej se pokajao zbog "tvita" o Škotskoj

Škotski teniser Endi Marej izjavio je da mu je žao zbog načina na koji je podržao nezavisnost svoje zemlje, ali dodao je i da mu nije žao što je dao svoje mišljenje.
 - Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Na dan referenduma o nezavisnosti Škotske Marej se oglasio na Tviteru, a reakcije na toj društvenoj mreži bile su burne, neke i pune mržnje.

"Bio je to veoma emotivan dan za sve Škote i za cijelu Veliku Britaniju. Ne žalim što sam dao svoje mišljenje, samo zbog načina na koji sam to učinio – kako sam sklopio rečenicu, riječi koje sam upotrijebio, to i nije baš u skladu s mojim karakterom, obično ne radim takve stvari", rekao je Marej u intervjuu za Bi-Bi-Si (BBC).

"Time sam razočaran, ali vrijeme je da krenem dalje, a nadam se da i drugi mogu isto to da učine. Ne mogu da se vraćam na ono što je prošlo, koncentrisaću se na tenis u narednih nekoliko mjeseci", dodao je Škot.

Na kraju, Marej je rekao da će Britanija biti jača poslije referenduma i da se raduje tome što će nastupati pod zastavom te zemlje do kraja karijere.

Evo i Marejevog "tvita" koji je podigao prašinu:

"Huge day for Scotland today! no campaign negativity last few days totally swayed my view on it. excited to see the outcome. lets do this!" ("Danas je veliki dan za Škotsku! Negativnost 'ne' kampanje proteklih dana uticala je na moj stav o tome. Jedva čekam rezultate. Hajde da to uradimo!")