latinica  ћирилица
29/09/2014 |  15:19 | Autor: RTRS

Rolan Garos i RTRS - Humanitarna akcija

Radio-televizija Republike Srpske je ove godine dobila pravo na emitovanje teniskog turnira Rolan Garos, za područje Bosne i Hercegovine. Agencija MP&SILVA SARL, koja je ekskluzivni vlasnik prava na emitovanje ovog prestižnog turnira, je Radio-televiziji Republike Srpske odobrila besplatno pravo na emitovanje turnira.
Humanitarna akcija - Rolan Garos - RTRS - Foto: RTRS
Humanitarna akcija - Rolan Garos - RTRSFoto: RTRS

Na ovakav korak se agencija MP&SILVA SARL odlučila jer su u vrijeme održavanja turnira Republika Srpska i Bosna i Hercegovina bile pogođene katastrofalnim poplavama, kao vid podrške i razumijavanja za sve građane u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Istovremeno, agencija je izrazila želju da sav prihod od marketinga, koji RTRS prikupi na osnovu emitovanja turnira, bude uplaćen u humanitarne svrhe za pomoć građanima na poplavljenim područjima.

Na osnovu razgovora RTRS-a i agencije MP&SILVA SARL, dogovoreno je da ta sredstva budu uplaćena do kraja 2014. godine, kako bi se na najbolji način sagledalo kome bi ona bila najpotrebnija, a imajući u vidu činjenicu da je Vlada Republike Srpske, u međuvremenu, pokrenula proces pomoći građanima, lokalnim zajednicama i javnim ustanovama.

Budući da je taj proces još uvijek u toku, odlučeno da se sačeka određeni period, tačnije do kraja 2014. godine, i da se nakon toga sredstva uplate na račun Fonda solidarnosti Republike Srpske ili na račun neke od javnih ustanova, prije svega škola ili dječijih vrtića, koje su oštećene u polavama.

Radio-televizja Republike Srpske obavijestiće javnost kome će sredstava od 13.740,52 KM, koliko je prikupljeno od marketinga na osnovu prenosa Rolan Garosa, biti uplaćena. Pregled svih uplata po osnovu marketinga, ostvarenih tokom emitovanja turnira, nalazi se u prilogu obavještenja.

Izvještaj za mjesec maj (.PDF)

Izvještaj za mjesec jun (.PDF)

Radio-televizija Republike Srpske, i ovom prilikom, želi da se zahvali u svoje, i u ime svojih gledalaca, agenciji MP&SILVA SARL na ovom humanom gestu.

Radio-televizija Republike Srpske je, kao društveno odgovorno preduzeće, rukovodeći se principima humanosti i solidarnosti, u skladu sa svojim mogućnostima, i iz vlastitih prihoda, samostalno obezbijedila određena sredstva za pomoć ugroženim područjima i organizovala njihovo dopremanje.

Kao Јavni servis svih građana, nastojali smo da tačnim i pravovremenim izvještavanjem, cjelodnevnim programom koji smo emitovali u najkritičnijim danima i otežanim uslovima rada, informišemo javnost u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, o svim relevantnim dešavanjima na područjima pogođenim poplavama.

Da smo u tome uspjeli svjedoče i brojne pohvale koje smo dobili od gledalaca, ne samo iz Republike Srpske, nego i iz Federacije BiH, kojima se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo na povjerenju.