latinica  ћирилица
29/09/2014 |  19:25 | Autor: Mondo

Bunić: Igokea spremna za početak ABA lige

Centar Igokee Duško Bunić uvjeren da je njegov tim spreman dočekati početak ABA lige i gostovanje u Zadru.

Narednog vikenda ponovo kreće regionalna Јadranska liga. Igokea iz Aleksandrovca biće jedini predstavnik Bosne i Hercegovine nakon što je Široki prethodne sezone završio na posljednjem mjestu u direktnoj trci sa Zadrom.

Upravo će Zadrani biti prvi rival prvaku BiH na otvaranju nove sezone u ABA ligi.

"Dobro poznajemo Zadar, pratimo šta se dešava u ovom hrvatskom klubu i znamo da su dobro odigrali pripremne utakmice. Dobro su pripremljeni i sa visokim ambicijama ulaze u novu sezonu. U Zadru nije lako igrati, ali vjerujem u uspjeh jer smo ih dobili i prošle godine. Imamo još nekoliko dana da se spremimo i popravimo greške iz nekih pripremnih mečeva. Pokušaćemo što više da uklopimo nove igrače u ekipu i vjerujem da ćemo prikazati pravo lice. Pobjeda u prvom kolu bi bila psihološki vrlo bitna i donijela bi nam mnogo u nastavku takmičenja", izjavio je Bunić za banjalučki "EuroBlic".

Aleksandrovčani su ostvarili polovičan učinak u pripremnim mečevima, a u posljednje tri utakmice su upisali dvije pobjede i poraz - trijumfi protiv Sparsa na turniru u Sarajevu i nad Mladosti iz Mrkonjić Grada i neuspjeh protiv Olimpije u Ljubljani.