latinica  ћирилица
30/09/2014 |  15:30 | Autor: Agencije

Košarkašice Srbije pobijedile Kineskinje

Srpske košarkašice pobijedile su Kinu sa 65:63 u posljednjem kolu grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, i kao drugoplasirane nastavljaju takmičenje.

Izabranice Marine Maljković tako su došle do drugog trijumfa na šampionatu i igraće za četvrtinale sa pobjednikom duela između Kube i Јužne Koreje, sutra od 18.15 časova.

Selekcija Srbije je takmičenje u grupi A završila iza SAD, koje idu direktno u četvrtfinale, ispred selekcija Kine i Angole.

Srpkinje je do pobjede predvodila Tamara Radočak sa 19 poena, Milica Dabović je dala 12, a Јelena Milovanović devet, od kojih su posljednja dva bila ključna.

Na drugoj strani, istakla se Ven Lu sa 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Srpske košarkašice su odigrale utakmicu punu uspona i padova, a na kraju ih je poslužila i sreća. One su bile bolje u prvom poluvremenu, potom su se Kineskinje probudile, ali je reprezentacija Srbije sve vrijeme bila u igri. U samom finišu, došlo je do velikog broja grešaka na obje strane, a više sreće je imao tim Srbije koji je na kraju slavio poenima Milosavljevićeve dva i po minuta prije kraja.