latinica  ћирилица
30/09/2014 |  16:02 | Autor: RTRS

Za dobojske osnovce ljetna škola u Sloveniji

Početak nastave u Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić" u Doboju prolongiran je do oktobra zbog kašnjenja sanacije objekta, dok su radovi na objektu u kojem su smještene četiri srednje škole u završnoj fazi i nastava se održava normalno, rekao je ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija.

Mutabdžija je tokom današnjeg boravka u Doboju najavio da će za učenike Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" biti organizovana ljetna škola u Sloveniji.

On je precizirao da će po 50 učenika odlaziti na ljetnu školu, koje će biti odgovarajuća zamjena za redovan obrazovni proces.

Škole će biti organizovana u saradnji s Vladom Slovenije i, kako je rekao Mutabdžija, vode se pregovori sa Željeznicama Republike Srpske kako organizovati prevoz.

Ministar Mutabdžija nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Šamac, upravom Osnovne škole Crkvina i Savjetom roditelja, izjavio je da se projekat izgradnje škole u Crkvini odvija planiranom dinamikom. On je rekao da će sutra biti ovjeren tender i da će izbor najboljeg ponuđača za izvođenje građevinskih radova biti završen za desetak dana, kada bi trebalo da počne gradnja škole.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić rekao je da su lokalna zajednica, resorno ministarstvo i Vlada Srbije kao finansijer izgradnje škole ispunili sve obaveze, ali da je morala biti ispoštovana zakonska procedura i projekat revidiran u skladu sa evropskim standardima.
Ministar Mutabdžija je danas posjetio i Osnovnu školu Šamac.