latinica  ћирилица
01/10/2014 |  09:14 | Autor: RTS

"Zukorlić nema šta da traži u Crnoj Gori"

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić ocijenili su da muftija Islamske zajednice u Srbiji Muarem Zukorlić nema šta da traži u Crnoj Gori.

Predsjednik Crne Gore je u Rožajama, gdje je prisustvovao svečanoj sednici opštinske skupštine povodom Dana opštine, rekao da je prostor na kome Zukorlić deluje omeđen granicama između Crne Gore i Srbije.

Prema njegovim riječima, vjerska jurisdikcija Zukorlića ograničena je na prostor Srbije, a u Crnoj Gori postoji samostalna Islamska zajednica.

Isto je ocijenio i reis Fejzić, koji je kazao da Zukorlić svojim djelovanjem pokušava da u Crnu Goru prenese novopazarski sindrom.

"Crnoj Gori i Islamskoj zajednici u Crnoj Gori ne treba nikakva novopazarizacija", rekao je Fejzić za Televiziju Crne Gore, povodom nastojanja Zukorlića da svoju vjersku nadležnost prenese na prostor Crne Gore.

Zukorlić je u Rožajama otvorio islamski dječiji vrtić, iako za to nije dobio odobrenje ni Islamske zajednice u Crnoj Gori, ni crnogorske prosvjetne vlasti.

Reis Fejzić je kazao da takozvani vrtić nema uslova za rad jer je otvoren u improvizovanim objektima.