latinica  ћирилица
01/10/2014 |  12:56 | Autor: RTRS

NSRS - komemoracija Gavrilu Bobaru

U Narodnoj skupštini Republike Srpske održana je komemoracija povodom smrti Gavrila Bobara. Sahrana Bobara, koji je juče preminuo, biće obavljena u četvrtak, 2. oktobra.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Gavrilo Bobar bio društveno odgovoran čovjek, koji je uvijek više mislio o drugima nego o sebi.

Dodik je naglasio da je Bobar izgradio poslovnu organizaciju koja održava poslovni život u Semberiji.

"Pogodila me smrt Bate Bobara. On je bio moj prijatelj, dijelili smo mnogo aktivnosti zajedno", rekao je Dodik, nakon komemoracije povodom iznenadne smrti poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS.

Predsjednik Parlamenta Srpske Igor Radojičić istakao je da je Bobar bio veoma uspješan privrednik koji je za dvije decenije proširio kompaniju, koja zapošljava više od hiljadu radnika i posluje u pet država.

"Prisutna je u industriji, bankarstvu, osiguranju, saobraćaju i medijima", rekao je Radojičić.

On je dodao da je Bobar bio prisutan i u politici, te da je sa 13.000 pojedinačnih glasova 2010. godine postao poslanik u Narodnoj skupštini.

"U Semberiji i Bijeljini je poznat i kao human čovijek koji je stipendirao posredstvom svoje kompanije više od hiljadu mladih ljudi. Bobar je imao pokretačku snagu, energiju i viziju i jaku privatnu inicijativu", naveo je Radojičić.

On je podsjetio da je na isti datum, 30. septembra, prije sedam godina preminuo tadašnji predsjednik Srpske Milan Јelić, takođe, važan čovjek SNSD-a.

Komemoraciji povodom smrti Gavrila Bobara u parlamentu Srpske prisustvovala je i premijerka Srpske Željka Cvijanović, ministri Republike Srpske, narodni poslanici, te predstavnici drugih institucija i ustanova u Srpskoj.

Sahrana Gavrila Bobara biće obavljena sutra u 13.00 časova u Bijeljini.