latinica  ћирилица
01/10/2014 |  23:23 | Autor: RTRS

Igokea predstavila tim za novu sezonu

Košarkaški šampion Bosne i Hercegovine Igokea, predstavio je tim za novu sezonu.

Sastav tima iz Aleksandrovca zu odnosu na prošlu sezonu dosta je promijenjen. Od igrača koji su u prošloj sezoni imali ozbiljniju minutažu tu su novi kapiten Branko Јorović i Duško Bunić, dok su Aleksdsandar Radukić i Draško Knežević imali skromniju minutažu. Na predstavljane u Laktašima izašle su novajlije Marko Čekarević, Mladen Јeremić, Marko Šćekić, DŽonatan DŽons, Djordje Milošević, Dražen Zlovarić, Djordje Drenovac i Nikola Dragović. Trener je Drago Јovanović, koji je prošle sezone sa Igokeom osvojio titulu šampiona Bosne i Hercegovine.

"Nemamo prevelike ambicije, ali to je ono sa čim treba da krenemo. Pokušaćemo kosolidovati tim i da vrijeme, koje je teško ne samo za Igokeu nego i za ostale tiimove u regionu, ostavimo iza sebe i da napravimo jedan stabilan klub".

Novina u osnosu na prethdne sezone jeste to što se Igokea okrenula radu sa mlađim kategorijama.

"Ovo je jedan novi početak Igokee. Radimo na stvaranju mladih selekcija. Mislim da će kadeti i juniori biti dominantni. Želimo da imamo neki kontinuitet u nastavku prvog tima, da svake godine bar po jednog mlađeg igrača ubacimo u prvi tim", rekao je predsjednik Igokee Boris Spasojević.

Podršku Igokei pred početak nove sezone dao je i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Igokea će u nastupajućoj sezoni igrati u novoj sportskoj opremi koju će premijerno nositi u subotu u Zadru u prvom kolu ABA lige.