latinica  ћирилица
02/10/2014 |  08:19 | Autor: Agencije

Berane: Oko 40 povrijeđenih u tuči navijača Sutjeske i policije

Oko 30 navijača Sutjeske i desetak policajaca povrijeđeno je u tuči tokom duela Berana i šampiona Crne Gore u osmini finala Kupa Crne Gore.

TopFudbal prenosi da je demoliran autobus koji prevozi fudbalere Sutjeske, što govori da Nikšićani nisu dočekani na lijep način u gradu pod Јasikovcem.

"Nevjerovatno, napali su nas bez razloga, a onda tukli redom. Bilo je krvi na sve strane. Maltretiranje nije prestalo ni kasnije u policijskoj stanici", kazao je jedan od povrijeđenih nikšićkih navijača.

Iz policije navode da su oni prema policiji bacili suzavac, a zatim otvoreno krenuli u okršaj koristeći palice i kaiševe vezane u čvorove, prenose podgorički mediji.

"Utakmicu je obezbjeđivalo 35 policajaca. Uspjeli smo da spriječimo navijače da uđu na teren, ali su oni divljački nasrtali na pripadnike policije. Prema našim informacijama, svi oni su od ranije poznati kao izgrednici", naveli su iz policije u Beranama.

Ispred Urgentnog centra u tom gradu potom su neprekidno dolazila policijska vozila, dovozeći povrijeđene policajce. Među njima je bilo policijskih starješina.

Neki od povrijeđenih policajaca upućeni su na radiologiju, radi dodatnih pregleda i utvrđivanja stepena povreda.

Prema policijskim informacijama, navijači Berana nisu učestvovali u incidentu, jer su se nalazili na suprotnoj strani stadiona.

Utakmica je, uprkos teškom incidentu, privedena kraju.